Eesti Ekspressis, Eesti Päevalehes ja Maalehes on sarnane süsteem olnud kasutusel juba enam kui kuu ning muudatus on end õigustanud. Paljude lugude kommentaariumis ütlevad sõna sekka ka ajakirjanikud ning diskussioonid registreeritud kasutajatega on sisutihedad.

"Muudatus on Eesti meediamaastikul tekitanud mõttevahetuse anonüümse kommentaariumi vajalikkusest. Leiame, et inimestele peab jääma võimalus soovi korral ka anonüümselt arvamust avaldada, kuid väärtustame kõrgemalt neid kommentaare, mille kirjutavad registreeritud kasutajad," kommenteeris muutust Eesti Päevalehe ja Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald.

Soonvald lisas, et kindlasti ei liiguta anonüümse kommenteerimise täieliku keelustamise poole, kuid kommentaare lugema tulnud inimestele kuvatakse esmalt registreeritud kommentaare, eeldades, et need on asjakohasemad ja annavad sisule rohkem juurde. Soovi korral saab kasutaja liikuda juba anonüümsete kommentaaride juurde.

Delfi ajakirjanikud hoiavad kommentaariumil ka ise silma peal, öeldes valitud päevakajaliste suuremat diskussiooni tekitavate artiklite juures sõna sekka.

"Registreeritud kasutajaks saamine ei ole midagi keerulist. Selleks on võimalik luua meie keskkonda eraldi konto või kasutada juba olemasolevaid sotsiaalvõrgustike kontosid," ütles Soonvald, lükates ümber arvamuse registreerimise keerukusest.