Obama visiit Eestisse on märk maailmas pingestunud olukorrast ja suurenenud tähelepanust Läänemere regiooni turvalisusele. Eesti on väike riik Venemaa kõrval, millel on oma keel ja kultuur, keeruline ajalugu ja tugev iseolemise soov. Saatus on Eesti sättinud aga vastu Venemaa
piiri, tehes sellega meist ka ühe tugevama Venemaa kriitiku.

Andmaks maailmale rohkem võimalust kajastada president Obama visiidi eel ja ajal Läänemere piirkonnas sündivat, tutvustada Eestit ja siinseid olusid, alustab Delfi.ee 25. augustist ka inglisekeelse uudissisu pakkumist.

„Tegemist on Delfi.ee ajaloos märgilise sündmusega – me ei ole kunagi varem loonud päevauudiseid paralleelselt kolmes keeles,“ kommenteeris projekti Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald. Seni pakub Delfi Eestis päevauudiseid eesti- ja venekeelsele lugejaskonnale.

„Hindame selle pooleteise nädala pikkuse testperioodi järel, kas on olemas vajadus pakkuda inglisekeelseid uudiseid ka püsivalt. Soovime pakkuda inglisekeelset kajastust Eesti uudistest kõigile, kel selle vastu huvi on,“ sõnas Soonvald.

Inglisekeelne sisu keskendub peamiselt president Obama visiidiga haakuvatele teemadele - julgeolek Baltikumis, poliitiline olukord maailmas, Eesti ja Vene suhted, pikkides sisse aga ka Eesti ajalugu ja olulisemaid sündmuseid.

Uudiseid hakkab toimetama Silver Tambur, Londonis baseeruva veebiajakirja www.estonianworld.com peatoimetaja.

Delfi on juhtiv online uudisteportaal nii Eestis kui ka teistes Balti riikides. Delfi loodi 15 aastat tagasi ja ta on selle ajaga saavutanud selge turuliidri positsiooni. Delfi kuulub Ekspress Gruppi.