2001. aasta suvel toimus Kanadas Edmontonis kergejõustiku MM ja Delfi toimetuses tekkis idee korraldada omalaadi mõõduvõtmine ka netikommentaatoritele. Mõeldud-tehtud! 6. augusti pärastlõunal lükati käima virtuaalkümnevõistlus, mille eesmärk oli „uue maailmarekordi“ püstitamine ehk 9027 punkti kogumine.

Auhinda lubati kõige rohkem punkte saanud võistlejale ja 9027. kommentaari kirjutajale. Täpsema punktiarvestusega on võimalik igaühel tutvuda tollast artiklit lugedes. Peauhinnaks oli Delfi sini-kollane vihmakeep ja teiseks auhinnaks Delfi kirjadega T-särk.

Uue maailmarekordi püstitamiseks oli virtuaalkümnevõistlejatel aega kaks päeva, kuid mõõduvõtmine ei saanud siis mitte läbi, vaid hakkas oma elu elama. Ja peaaegu üheksa aastat hiljem, 8. juulil 2010 kirjutati legendaarsele artiklile miljones kommentaar. Delfi toimetusele saadeti reedel suursündmuse puhul ka tort.

Kahe miljoni poole?

Delfi vastutava väljaandja Allan Sombri sõnul polnud kõnealune lugu siiski esimene, mille juures kommenteerimissporti harrastati. Sombri rääkis, et võistukommenteerimine sai alguse kommentaatorite endi seas ja kommentaaride kirjutajad mõtlesid välja ka punktisüsteemi, kus „ümmargused“ arvud toovad rohkem punkte. Eriti menukad olidki just spordivõistluste lood, mida toimetajad päeva jooksul järjest täiendasid – eelkõige jalgrattasport ja kümnevõistlus. Nagu näitab artikkel „Delfi virtuaalne kümnevõistlus“, hakkasid ka Delfi toimetajad sellele harrastusele ühel hetkel kaasa aitama.

Suur osa võistukommentaare pole küll väga pikad ja sisukad, kuid Sombri arvates on see üks omamoodi huvitav aja viitmise vorm ja isevärki viis Delfi kommentaariumi kasutamiseks. Huvitava faktina nimetas Sombri seda, et just võistukommenteerimine sundis Delfit välja töötama tehnilisi lahendusi, mis võimaldavad niivõrd suurt arvu kommentaare avaldada.

Selle loo kirjutamise ajaks oli artiklil „Delfi virtuaalne kümnevõistlus“ kommentaare juba 1 000 497, kas me võime kunagi tähistada ka kahe miljoni piiri ületamist?