Allpool kirjutame uutest võimalustest lähemalt. Lisaks tutvustamisele on selle artikli eesmärk anda võimalus uues keskkonnas kommenteerimist katsetada ja selle kohta arvamust avaldada. Neid arvamusi ootame mõistagi käesoleva artikli kommentaarides.

Käesolev artikkel asub eraldi keskkonnas ja väljaspool selle artikli kommentaare registreeritud nimesid kasutada veel ei saa. Samas salvestuvad registreerimised ning kui me laiendame registreeritud kommenteerimise funktsiooni ka mujal Delfi keskkonnas, siis saab sama nime (edaspidi ekraaninimi) all ka edaspidi kommenteerida. Samuti saab ekraaninime ka muuta.

Peamine uuendus - vabatahtlik registreerumine

Pakume kõigile kasutajaile võimalust Delfi kommentaariumis registreeruda ja seeläbi kaitsta oma kommentaatori identiteeti. See võimaldab  kujundada mainet ja suurendada teie sõna kaalukust kommentaariumis. Viimase võimendamiseks ja oma kommentaaride paremaks eristamiseks võite kasutada avatari. Nii ekraaninime kui avatari saate loomulikult mistahes sobival hetkel vahetada ning ekraaninimena võid kasutada ka oma pärisnime. Kui te olete võtnud kommentaariumis endale ekraaninime, siis keegi teine sama ekraaninime samal kujul kasutada ei saa. Nii on näiteks esimesena Pipi nime hõivanud kasutaja ka edaspidi ainus selle nime kasutaja ja teistele on teada, et selle nime all tegutseb üks isik.

Registreerimise lihtsustamiseks pakume võimalust kasutada juba olemasolevaid kontosid, mis asuvad Facebookis, Google´s, Twitteris või Yahoo´s. Siis ei pea te tulevikus eraldi enam Delfis sisse logima, kui olete juba eelnimetatud keskonnas ennast sisse loginud või uusi kasutajanimesid ja paroole meelde jätma. Juba olemasoleva konto sidumisel Delfiga on teil võimalus kasutada sama identiteeti, mis Facebookis või mujal, kuid samuti on võimalus Delfis kasutada seotud kontost erinevat kasutajanime ja ka salasõna.    

Kui teil ei ole sidumiseks sobivat kontot või te ei soovi seda teha, siis tuleb registreerumiseks luua Delfi ID konto. Sama konto kehtib edaspidi kommenteerimisel lisaks Delfi portaalidele ka Ekspressis, Eesti Päevalehes ja Maalehes.

Ühe registreeritud konto omanikuna on teil võimalik kasutada kommenteerimiseks ka erinevaid profiile ja iga kommentaari puhul soovi korral vahetada kommenteerija profiili. Profiilide vahetamiseks tuleb kasutada kommentaari autori lahtri juures asuvat rippmenüüd. Samuti on võimalik sisseregistreerituna valida ka anonüümse kommenteerija staatus, tehes linnukese kommentaarikasti all vasakus nurgas olevasse ruutu.

Konto loomise tulemusel kogunevad ühe kasutaja sama profiili kommentaarid kokku ning need on inimesele endale ning teistele kättesaadavad. Klikkides kasutaja avataril või ekraaninimel, kuvatakse 10 viimast kommentaari, mis on ilmunud Delfi portaalides, Maalehes, Eesti Päevalehes või Eesti Ekspressis.

Identimine

Lisaks tavapärasele registreerimisel on võimalik kasutada ka identifitseeritud profiili ning selleks tuleb oma kontole lisaks registreerida mõne panga vahendusel uus profiil. Identifitseeritud profiili alt kommenteerimisel lisandub avatarile vastava panga märge, mille eesmärk on välja näidata, et olete andnud keskonnale teada oma isikuandmed ja te ei pelga oma sõnade eest vastutada. Ka identifitseeritud kliendina on teil võimalik valida, kas kommenteerite anonüümsena või mõne muu enda kontoga seotud profiili alt.
Identifitseeritud kasutajana esinemine võimaldab ka asutust ja ettevõtete esindajatel öelda oma sõna, mis võib mõjutada nii debatti kommentaariumis kui ka juhtida toimetaja tähelepanu ning kommentaariumis lisatud kommentaari võib tõsta ka artiklisse. See võimaldab asjasse puutuvatel isikutel oluliselt paremini kaasa rääkida meedias.
Kui isikutunnistusel olev nimi on pikem kui lubatud 25 tähemärki ning inimene soovib kommenteerida oma nime alt ja idenditult, tuleb saata lühendamispalve Delfi kasutajatoele.

Ekraaninime muutmine
Kui otsustad ühel hetkel oma ekraaninime muuta, siis pea meeles, et see muutub ka kõigi sinu vanade kommentaaride juures.

Kommentaari tsiteerimine
Uuenenud kommentaariumis saab kommentaare tsiteerida (ehk vastata). Nii saad hõlpsamalt ülevaate, kes püüab sinuga dialoogi pidada ning jälgida vestlust.

Registreeritud kasutaja viimased kommentaarid
Viimased 10 kommentaari on nähtavad kasutaja miniprofiilis, mis avaneb kasutaja avataril või ekraaninimel klikkides. Klikkides miniprofiilis kasutaja avatarile või nimele, avaneb sulle kasutaja konto avalik info.


Kokkuvõtteks

Kommenteerimiseks on nüüdsest kaks võimalust:
a) anonüümne - endine meetod
b) sisselogituna - uus meetod

Registreerituna saad kasutada:
a) päris nime
b) ekraaninime

Konto loomisega kaasnevad eelised:
a) Saad kaitsta oma identiteeti, sest registreeritud kasutajate kasutajanimed ning ekraaninimed on unikaalsed
b) Saad luua endale mainet, sest kõik sinu poolt loodud sisu on leitav ühest kohast - sinu avaliku profiili alt
c) Sinu kommentaarid eristuvad visuaalselt anonüümsetest
d) Sinu ekraaninimele või avatarile klikkides on võimalik näha sinu 10 viimast kommentaari Delfi portaalides, Maalehes, Eesti Päevalehes või Eesti Ekspressis