Üht dokumenti palus FBI-l uurida senati sisejulgeolekukomitee demokraadist liige Tom Carper põhjendusel, et tema nime ja kantseleitarbeid on võltsitud, teatasid asjaga kursis olevad allikad Reutersile.

Võltsinguna kindlaks tehtud kiri, mida Reutersile kirjeldati, on üks mitmetest dokumentidest, mis on viimastel nädalatel FBI-le ja USA justiitsministeeriumile uurimiseks esitatud.

Carperi pressiesindaja keeldus Reutersile kommentaare andmast.

Osana kahtlustatava Vene häkkimise juurdlusest on FBI uurijad palunud demokraatliku partei ametnikel üle anda ka teised võltsitud dokumendid, mis on ringelnud koos e-kirjade ja häkkimise kaudu saadud ehtsate dokumentidega, teatasid allikad.

FBI pressiesindaja kinnitas, et agentuur on saanud kaebuse väidetavalt võltsitud kirja kohta, mis on seotud valimistega, kuid edasistest kommentaaridest keeldus. Informeeritud allikate sõnul uurib FBI ka teisi hiljuti välja ilmunud võltsdokumente.

USA luureametnikud on eraviisiliselt hoiatanud, et nende uskumise järgi Venemaa valitsuse toetatud kampaania USA presidendivalimiste usutavuse õõnestamiseks on läinud kaugemale kui demokraatliku partei e-postisüsteemide häkkimine. See võib hõlmata ka fiktiivsete tõendite postitamist valimiste võltsimise kohta või muud desinformatsiooni.

Lisaks Carperi kirjale on FBI saanud ka seitsmeleheküljelise elektroonilise dokumendi, mis kannab demokraadist arvamusküsitluste läbiviija Joel Benensoni firma Benenson Strategy Group ja Clintoni Fondi logosid, teatas asjaga kursis olev allikas.

Dokumendis, mille Clintoni kampaania on võltsinguks kuulutanud, väidetakse, et Clintoni toetus on kukkunud, ning kutsutakse üles tõsisteks strateegiamuudatusteks novembris, mis võivad sisaldada „lavastatud kodanikerahutusi“ ja „radioloogilist rünnakut“ räpaste pommidega valimiste ärajätmiseks.

Nagu ka Carperi kirja puhul polnud ka selle kohta selge, kust võltsdokument pärit on ja kuidas see ringlema hakkas.

Dokumendi koopia linkis Twitterisse vabariiklane, endine Donald Trumpi abi Roger Stone 20. oktoobril, kommenteerides: „Kui see on ehtne: OMG!!“