Mikser rääkis ETV saates “Foorum”, et üritades ennustada erinevate USA presidendikandidaatide suhtumist Venemaasse tehakse fundamentaalne viga, vahendasid
.

“Väga populaarne on selline vaade, et McCain justkui soovis vastasseisu Venemaaga ja Obama soovis lepitust Venemaaga, tegelikult kumbki (arvamus) ei vasta tõele,” ütles Mikser, kelle sõnul ei ole Venemaa kummagi kandideerinu jaoks hetkel julgeolekuoht number üks.

Väliskomisjoni esimees meenutas, et samal ajal on Venemaa juba mõnda aega, vähemalt alates Putini Müncheni-kõnest, otsinud vastasseisu Ameerikaga.

“See on Venemaa viis ennast maailma julgeolekupoliitika kaardil tähtsaks mängida ja kõige paremini loomulikult saab seda, esitades väljakutse maailma vaieldamatule suurvõimule,” rääkis Mikser. “Ma arvan, et selles mõttes venelased kindlasti jätkavad sedasama lähenemist. Samal ajal, nii nagu vastaskandidaatidel oli Obamale väga raske küüsi taha saada, nii saab see ka Venemaale olema — mõnevõrra isegi keerulisem, kui esitada väljakutset McCainile.”