Tallinna lennujaama piiripunkti juhi Raavo Järva sõnul viiakse enne presidentide visiiti ja visiidi ajal nii lennujaamas kui ka sadamas läbi rohkem kontrolle, kuid Eestis ei tule reisile minemise protseduuris muutusi.

„Kontrollime just Soome suundujaid põhjalikumalt. Kõige suurema töö teeme muidugi ära enne lendude ja laevade väljumist, kui kontrollime pisteliselt reisile suundujaid,“ ütles Järva.

Järva lisas, et suvel reisib palju inimesi ning juba seetõttu tuleks arvestada lennujaamas ja ka sadamas suurema ajakuluga. „Soome reisijatel soovitan kontrollida, kas isikut tõendav dokument on kaasas. Seda eriti neil, kes tahavad, juhiload näpus, Soome minna. Juhiload ei ole reisidokument ning dokumendi puudumisel võib reis piirduda ainult sadama külastamisega.“

Hetkeinfo järgi ei kavatse Soome ajutist piirikontrolli taastada.

Trump ja Putin kohtuvad Helsingis tuleval esmaspäeval, 16. juulil. Kavas on rääkida USA ja Venemaa vahelistest suhetest, riiklikest julgeolekuküsimustest, Süüria kodusõjast, Venemaa agressioonist Ukrainas ning Põhja-Korea tuumaprogrammist.