01.07.2012, 14:14
SUURES PILDIS: Fotoreportaaž moodsast lihatööstusest ja tapamajast
FOTO:
Fotograaf Tiit Blaat käis Rakvere lihatööstuses vaatamas, millised on lihakombinaadi töö telgitagused. Tõsi, lihatööstuse kõige eemaletõukavam moment - tapmine, on oma olemuselt ju sama, ent võrreldes lapsepõlves taluperes nähtud seatapuga võib öelda, et tänapäeval tööstuses kasutatav seatapp on valutum ja humaansem.
Loomade tapmiseks vajalik uimastamine on lahendatud tänapäeval gaasiga: sead sõidavad liftilaadse tõstukiga kolmekümneks sekundiks gaasikambrisse. Kambrist naastes on sead nii uimastatud, et tapahetke ei pane nad väidetavalt isegi tähele. Kiire noahoop südamesse ning seejärel lastakse loomadest välja veri. Siis eemaldatakse karvad: tagurpidi rippudes sõidavad seakered läbi tuliste "väravate".
Vaata fotoreportaaži lihakombinaadist!