Minu arvates on see vägagi tänuväärt reaktsioon. Samas on kahju, et selliseid olukordi nii vähe on. Kahju on sellest, et eestlased on niivõrd alandlikud inimesed. Pigem talutakse igasugust jama ja lastakse enda inimõiguseid rikkuda. Talutakse vaimset ja füüsilist vägivalda ja suurt midagi ette ei võeta. Ohvrid ei pöördu politsei ega kohtu poole. Politsei ja kohus ise aga tihtipeale suhtuvad sellistesse olukordadesse teatud distantsiga.

Kindlasti mängib suurt rolli eestlaste suhtumine "mida ja keda ma ikka süüdistan ja miks ma ikka politseisse pöördun. Nad ei saa ju niikuinii midagi teha." Arvan, et kõigepealt peaksime muutma enda suhtumist. Nimelt on küll Eesti seadusandlus vägagi leebe ja tihtipeale ei jõuta rikkumise registreerimisest ja väärteomenetlusest kaugemale. Kuid lihtsalt oodates ja kannatades saavutame me veel vähem. Kurjategijad peavad saama karistada, miski muu ei muuda nende käitumist. Kui me aga ei näe vaeva isegi süüdistuse esitamisega, siis kohe kindlasti ei lahene olukord iseenesest. Kohe kindlasti ei võta kohus mitte mingisugust seisukohta ja kohe kindlasti ei saa kurjategija vähimatki karistust. Süüdistuse esitamisega anname me vähemalt võimaluse vastavatel institutsioonidel midagi ette võtta.

Kogu artikli mõte on selles, et suunata inimesi alandlikkusest hetkeks loobuma ja võitlema oma õiguste eest. Võitlema oma inimõiguste eest - mõttevabadus, usuvabadus, õigus elule vabadusele ja isikupuutumatusele. Õigus tööle, töö vabale valikule. Õigus veendumuste vabadusele ja nende veendumuste vabalt avaldamisele. Õigus oma vara omandamisele. Kellegi isiklikku ja perekonnaellu ei või meelevaldselt vahele segada, kellegi korteripuutumatust, kirjavahetuse saladust või au ja reputatsiooni ei tohi meelevaldselt määrida. Igal inimesel on õigus seaduse kaitsele selliste vahelesegamiste ja rikkumiste eest. Neid õiguseid on veel mitmeid.

Kõik inimõigused peavad olema meile garanteeritud ja kui keegi teilt selle garantii võtab, siis on iga kodaniku kohus need õigused läbi erinevate institusioonide endale tagasi võita.