"Kohaliku aja järgi kella 14.30 paiku keelati igasugune liiklus linna tänavatel, rikkujaid ähvardatakse arestiga," kirjeldas New Yorgis viibiv Tõnu Delfile. "Operatiivmasinad ja lumekoristus muidugi välja arvatud. Viimasega on nad tõesti hädas. Tänavad muidugi mõnusalt vaiksed," kirjeldas ta.

Washingtonis valgest majast umbes kilomeetri kaugusel elav Kalev* läkitas pildid sellest, kuidas Ühendriikide pealinn on lume alla mattunud.

"Reedeks lubatud kõva lumetorm oli Põhja-Euroopa inimese jaoks pigem tavaline lumesadu," rääkis ta.

Olukord hakkas aga muutuma ning laupäeva hommikuks oli maha tulnud 30-50 cm lund. "Seda oli tõesti palju ühe päeva jaoks. Ei mäleta et Eestis nii palju lund oleks ühe päevaga tulnud," ütles Kalev.

"Laupäeval kella 14 paiku käisime Washingtoni Malli peal. Pealinn meenutas pigem zombi-linna: autosid praktiliselt polnud ning inimesed kõndisid sõiduteel, sest kõnniteed olid suuremal määral puhastamata," kirjeldas ta.

"Kui jõudisime Mallile, oli tuisk selline, et 300m kauguses asuv president Washingtoni monument oli halvasti näha. Kella 15 ajal oli tuul juba nii tugev, et vahepeal oli raske kõndida ja ilma prillideta polnud midagi näha," jutustas Kalev.

"Kella 21 paiku ikka sadas, kuid tuul oli natuke vaiksem," lisas ta.

Pildid New Yorgist:

Veel üks väike galerii Washingtonist läände jäävast piirkonnast:

*Nimi toimetusele teada, kuid materjali saatnud inimese soovil me seda ei avalda

Kui juhtud praegu viimima Ühendriikides ning sul on foto- või videomaterjali, mida sooviksid Eesti rahvaga jagada, siis saada need aadressile rahvahaal@delfi.ee !