Esimene päev möödus ainult kapi tagavaradest ja raisates ära 0,70 eurot. Tütar käis sõbranna juures ja tema sõi lõunat seal.

Teisipäeval hommikul käisin supermarketis, kust ostsin, loodetavasti, kolmeks päevaks õhtusöögi toorained, kokku 2,93 euro eest. Seda on näha ka videol. Veel käisin ära türgi kaupluses, et näha palju maksab odrakruup. Kahjuks pidin sellest mõttest loobuma, sest 0,5 kg maksis 1,50 eurot. Teisipäeva lõunaks oli mul otsa saanud pool leiba eelmisest nädalast ja ma võtsin sügavkülmast esmaspäeval ostetud pool leiba välja.

Laste hommikusöögid on näha videol. Kuna teisipäeval oli vanemal pojal ka huvialaring, siis temale pidi lisasööki kaasa panema.

Minu mees sööb tavaliselt hommikul kella 11 ajal poolteist röstsaia kahe tassi kohviga. Ja tavaliselt ei söö ta enne õhtusööki vahepala. Minul ei ole hommikul mitte kunagi aega süüa ja tavaliselt söön ma lõuna ajal.

Lõunaks sõin ma koos noorema pojaga suppi, mis oli meil pühapäeva õhtul ja ehtsat musta leiba, mida oli mu mees Rootsist kaasa ostnud. Ei saa ju ometi nii olla, et nädala jooksul ei too mitte keegi mitte midagi, küll toob ämm lastele magusat, sõbrad koogi jne.

Lapsed jõudsid koolist tagasi kella nelja ajal ja teine poole viie ajal. Selleks ajaks oli mul juba valmimas õhtusöök, kuna pidime minema ujumistundi. Teisipäevaseks õhtusöögiks oli tambitud kartulid (sealjuures ka teisipäevast järelejäänud) käharpeakapsaga segatult (hollandi keeles stamppot), 500g keeduvorst ja sinepisoust.

Hollandis pööratakse üldse põhirõhk õhtusöögile, hommikuks ja lõunaks süüakse põhiliselt võileibu. Ja nii olen ka mina nüüdseks harjunud. Õhtusöögi tegemisele ei raisata tavaliselt tund aega, vaid püütakse kiiresti, 30-40 minutiga hakkama saada, et perega ühist aega nautida.

Pean veel ütlema, et jaanuari algusest on mul teada ja ka ära makstud raha eestlaste Vastlapeo eest, mis toimub sellel laupäeval. Osavõtumaks oli täiskasvanu kohta 18 eurot ja lapsed alates 5. eluaastast 5 eurot. Nii et kokku maksin jaanuari alguses 28 eurot. Korraldajaks on Eesti Kool Hollandis. Sellest peost tahaks ka väikse ülevaate anda.

Vaata videost, kuidas läks Siljal kolmapäeval!

Silja kolmapäevane menüü perele:

Hommik

2 lapsele kooli (kool kella 12-ni) kaasa:
3x müsliribad;
vesi ja morss.
2 vanema lapse hommikusöök:
Šokolaadikrõbinad piimaga.
Nooremale lapsele:
Võileib šokolaadikreemiga,
piim (veega lahjendatud).
Mees (kella 11 ajal):
1,5 röstsaia;
2 tassi kohvi.
Lõuna
Vanem poeg:
röstsai.
Mina ja noorem poeg:
sõime jälle pühapäevast suppi (me mõlemad armastame suppi);
leib maitsestatud määrdevõiga.
Tütar läks otse koolist sõbranna juurde mängima ja sõi seal lõunat (pähklivõiga võileib).

Õhtuoode

Vanem poeg:
leib maitsestatud määrdevõiga.

Õhtusöök viiele inimesele

Singi-, peekoni ja kartuliroog piima ja munaga;
esmaspäevast järele jäänud avokaadosalat sibulaga juurdelisatud konservherneste ja –maisiga.