Ma olen lugenud nii seda mehe röögatust naiste teemal kui ka naise kriipivat ning üritavat vastuüllitist meeste teemal ja mul on häbi. Mul on nii väga häbi naine olla ja tunnistada, et olen ühest soost nendega, kellest see mees kirjutas!

Ma panen käe südamele ja ütlen anonüümse isikuna, et ma ei ole selline naine, kellest meesterahvas oma kommentaaris rääkis. Jah, ma ei ole ka nii-öelda ideaalnaine, aga mul oli uhke lugeda ja tõdeda, et minu kohta käib üksnes mõni punkt ja seda ka osaliselt. Ma olen elav inimene, ma olen 25-aastane naine, kellel on rakenduskõrgharidus. Ma olen 7 aastat töötanud ühes kohas, tõusnud karjääriredelil ja olen selle üle uhke olnud. Ma olen lapse ema, ma olen tema kõrvalt koolis käinud ja samuti ka tööl. Ma olen selle kõigega hakkama saanud, aga ma näen enda ümber täpselt selliseid naisi, nagu mees oma vihases kommentaaris kirjutas.

Võin julgelt väita:

1. Jah, enamus naisi joobki nii nagu mehed vanasti. Pidu algabki juba kolmapäeval, kui mitte esmaspäeval, sest esmaspäeval on Püssirohukeldris karaoke ja teisipäeval Atlantises nädala esimene disko.

2. Jah, enamus naisi ongi lodevad ja ei tee sporti. Mul tuleb klimp kurku, kui ma näen neid ülikitsastes teksades ülekaalulisi tüdrukuid, kelle pekivoldid on üle värvli ja pool kõhtu on paljastatud, sest talvejopeks on ostetud ainult pisut üle naba ulatuv nahktagi. Need on TEIE munasarjad, see on TEIE emakas ja TEIE sisemised suguelundid, mida võiks normaalolekus ühel hetkel kasutada lapse saamiseks. Ei huvita vist eriti, jah?

3. Jah, enamus meist ongi võltsid. Nii võltsid, et originaalkeha enam ei paistagi. Ma ei ütle, et mingis koguses ei võiks seda kõike tarbida. Mina tarbin ka. Mul on ripsmepikendused, sest mulle meeldib ja see on mugav ning ma tean ja näen, kui palju see minu enesekindlust tõstab. Ma olen rahul, aga ma ei ole rahul, kui ma näen neid ülepäevitanud grillkanasid, kellel on 2-meetrised juuksepikendused, 10-sentimeetrised kunstküüned ja tumepruunid kontaktläätsed. See on kole. See on õõvastav!

4. Jah, enamus meist ei oskagi süüa teha. Ma ei ütle, et mina ei võiks paremini osata. Mul juhtub, et ma soolan toidu üle või jääb kotlet piisavalt läbi praadimata, aga ma tahan osata, sest ma armastan oma meest ja mulle meeldib, kui tema kõht on täis ja meel hea. Sellegipoolest piirdub paljude naiste söögitegemisoskus sellega, et nad teavad teed mõnda söögikohta või valmistoiduleti juurde poes.

5. Jah, enamus naisi ongi orienteeritud rikka mehe leidmisele. Ma näen ju teid, harakaid, ööklubis! Te jõlgute leti ääres ja ootate, et mõni teie mõistes vähegi normaalne mees tuleks ja teile joogi välja teeks. Ja hoidku Jumal, kui ta teile siidrit pakub. Mis siidrit, Martini Astit on vaja, sest TEIESUGUSED naised ju muud ei joo.

6. Jah, enamus naisi ei koristagi ja kodud ongi sealaudad. Vaadake neid ogaraid pilte, mis te endast sotsiaalmeediasse riputate. Hankige endale aju ja loopige kogu pahn enne eest ära, kui tibipilte klõpsite. Süda läheb pahaks. Loomulikult ei ole minu kodu ka alati ideaalses korras, sest ma lihtsalt ei viitsi kogu aeg luuaga ringi vehkida, aga ma koristan kasvõi sellepärast, et mu mehel oleks hea meel koju tulla ja ta ei peaks tundma, et astus sealauta.

7. Kassipilte oskate jagada küll, aga kui tänaval kerjust näete, siis karjute „Fuiiiiii! Oh my God!” ja jooksete oma inetutel kabja-kingadel minema. Selle asemel, et uurida, miks inimene abi palub ja mida ta selle ühe euro eest osta soovib, mida ta teilt palunud on. Kas pole silmakirjalik, neh? Ma ei ütle, et mina alati sellistele raha annan, sest mul pole lihtsalt kogu aeg võimalust, aga sellegipoolest ei halvusta ma elu hammasrataste vahele jäänud inimesi. Jumal ei mõista meie üle kohut enne meie surma. Miks meie seda teiste puhul teeme?

8. Ma olen märganud, kuidas rikka mehe läbi haljale oksale saanud inimeses mingi klõps käib ja ühtäkki hakkab ta tegelema maailmaparandamisega. „I want world peace.” Noh, andke andeks!

9. Ka minul puudub enesekriitikavõime, küll mitte täies mahus. Igale inimesele teeb haiget, kui teda kritiseeritakse, aga konstruktiivset kriitikat ei oska naised üldjuhul üldse vastu võtta. Ise keerutan end peegli ees ja hädaldan, et olen paks või lodev, aga kui keegi mulle pisikese vihje teeb, et ma võiksin rohkem enda toitumist jälgida või agaramalt trenni teha, siis pean teist kohe mölakaks ja juhmardiks. Enda mõistust tuleb arendada, keha ja hing kooskõlas hoida. Muuta tuleb seda, mis ei meeldi ja nurisema paneb. Selle üle, mida muuta ei saa, pole mõtet hädaldada. Siis tuleb leppida.

10. Ma olen alati mõelnud, millised need krohvimammad küll üksinda kodus olles välja võivad näha ja kui kõvasti nende näonahk appi karjub. MIKS te seda endale teete? Keda te petta üritate, et 10-sentimeetrised kontsad on kogu aeg mugavad? Iseennast või? Eks see ole ju teada-tuntud fakt: mida rohkem endale mõnda valet korrutada, seda rohkem ka ise seda uskuma jääte.

11. Mina olen ka ülbe. Vahepeal põhjendamatult liiga ülbe, aga mind ajab kohutavalt vihale, kui inimene, kes mulle ligi astub, ei tea elementaarsetest viisakusreeglitest midagi. Kui Sina, mees, tahad minuga tuttavaks saada, siis „Tere!” on päris ilus algus. Proovi ja sa võid üllatuda.

12. Mind ajab oksele, kui sa ei oska kirjutada ja kui sa oled nii juhmard, et ei tea isegi seda, kes on meie president või kellele kuulub lause „Kes küll õpetas sind nii kenasti kõõrdi vaatama?”. Õpi ära, kuhu käib tühik, kuhu käib koma ja kuidas kirjutada „Tahan 6-kuuse lapsega ujuma minna”, et ümbritsev rahvas ei peaks arvama, et tahad võtta kuus kuuske ja oma lapse ning ujuma minna.

13. Tagumiku vehkimine ja tupe tuulutamine läbi olematu intiimpesu ei anna ühelegi naisele väärtust. Võta end kokku ja mine õpi tantsima. Pole midagi seksikamat ja ilusamat, kui armastav paar, kes oskab koos valssi ja tangot tantsida. See on kirg ja seksuaalsus! See on säde ja elekter, mida teineteises otsida ja avastada. See paneb elama!

14. Kui läheb raskeks, jooksen minema. Sedamoodi elades ei jõua küll mitte kuskile. Võtke roosad prillid eest ja vaadake maailma nii, nagu see on. Peale Gucci on siin maailmas ka palju tõelisemaid asju. Ausalt!

15. Jah, me oleme õelad ja kriitilised. Mina olen ka õel ja kriitiline, liigagi suures koguses. Mind lihtsalt vihastab ja ajab imestama, MIKS minuga samast soost olevad inimesed nii võltsid küll on?

16. Töö ei riku meest, kui mees end ise ei riku. Mingil põhjusel juhtub just nii olema, et naine valib endale rikka ja eduka mehe, aga kui saatus selle mehe lõpuks küprokit laduma sunnib, peab tibi oma sõnu sööma. Ja kunstripsmeid ja Aasiast tulnud juuksepikendusi samuti. Kes viimasena naerab, naerab paremini. Ma leian selle seksika olevat, kui mees oskab minu vannitoa kaunisti ära plaatida ja oskuslikult laed üle värvib. Urr!

17. Ma olen alati tahtnud meest, kellele alt üles vaadata ja kelle üle uhke olla. See paneb mind veel rohkem pingutama ja tahtma parem olla, et minu mees saaks ka minu üle uhke olla. Et ta tahaks mind armastada, et ta tahaks koju minu juurde tulla. Et ta näeks iga päev seda naist, kellesse ta armus. Et ta tunneks end minu kõrval mehena. Et ta tunneks end hoituna ja armastatuna. Et ma ei sunniks teda mingit tobedat kapsunis rott-koera jalutama ja minu roosat käekotti kandma. Mees olgu mees ja naine olgu naine. Ehe, puhas, siiras ja vahetu. See on väärtus, mida armastada.

Kui sinulgi tekkis antud teemal mõtteid, pane need kirja ja saada aadressile naistekas@delfi.ee. Kõikidele avaldatud lugejakirjade autoritele on meil kingitused!