Euroopast tulnud, aga "meie oma" Tarand võidab riigikogus "musta perutava hobusena" kindlasti kodanik Ilvest. Peamine põhjus on see, et Ilves on olnud riigikogulaste suhtes "Tüüpiline Ilves" ehk "Too Rumal Välis-Eestlane". Ta näib küll viljapäid silitava aatelise riigiisana, aga "omade jänkide keskel" põlastab vaest ja väikesepalgalise Pärapõrgu-Eestit.

Meenutage kas või vikileket ehk Ilvese pugemisi USA-saadikule või ilmselt läbi aegade "oma" saadikutele. Kindlasti USA suursaadikud ja teised "kompetentsed vestlejad" oma ametlikes memodes ei valetanud ja ei valeta.

Järelikult on ilmselt elupõlistel ja eestimeelsetel riigikogulastel ning võib-olla hiljem Estonia saali "valijarahval" hääletamisel hinges põhimõttekindel "veel istuva presidendi" Ilvese vastasus. Ja see vajab tingimusteta ausat ning vihast Ilvese vastu "ei-vormis" väljaelamist. Seega "pätipoiss" Indrek Tarand on eestlastele - ühtlasi nõrgenevale "müstilisele" eestlusele - parim erakonade võimumängude ülene nn demokraatliku malakana või hüva poliitiline tööriist kodanik Ilvese vastu. "Paha Tarand" võidab Estonia saali valijarahva ausal valikul "valge perutava hobusena."

Oletame, et riigikogus tekib fraktsioonide tagatubade käsi-peseb-kätt "kätepesu" võimumängude raha- ja jõuvõtetes vinduv punnseis. Tõenäoliselt kukutatakse Ilves vettpidavatest kokkulepetest ja "kolme tilga vere andmisest" ausõnadest hoolimata ikkagi haledalt läbi. No loomulikult mõnede värvipimedate saadikute "kohtlaste nupuvajutuste tõttu". Tegelikult vikilekkes ilmnenud (Ilvese) eestluse räige mõnitamise põhjustel. Ilmselt keerutavad riigikogu stampkaameranäod pöidlaid ning ohkavad: "Aga meie demokraatia tahtis teisiti!"

Järelikult on Estonia saali pääsenuna brändil "Eesti Mees" Indrek Tarandil suur edumaa brändi "Too ilkuv jänkimees" Ilvese ees. Ning seda ilma kolme tilga vereta. Aga Reiljani-Vaimu kaudu elik KOV-ide valijameeste häälte toel. Täpsemalt on see KOV-ide liikmete kättemaks Ilvesele. Põhjuseks see, et Arnold Rüütel ei saanud teist korda "tänu Ilvesele" presidendiks.

Valijameeste vimma võimendab "Tüüpilise Ilvese" ütlused vikilekkes "kommunistist" Arnold Rüütli kohta, kuigi Arnold Rüütel oli Nõukogude Eesti ajal "kõige vähem punane". Iga siin elanud ja elav eestlane teab seda fakti sama hästi kui jänkid oma iseseisvuspäeva kuupäeva. Ilmselt on Ilvesel valetavad nõunikud; kas "taustaga" või ilma, see ei ole enam oluline, sest Ilves on oma mõttestampides faktiliselt iserääkiv poliitiline zombi.Indrek Tarandil on aga nn kõrgematele riigiametnikele sobiv ja ühtlasi Eesti Üliõpilasseltsi arvestatava liidri taust. Seejuures ka "poliitiliste ministrite rumalustest" oma kantslerite tsunfti sõltumatust saavutada ja hoida soovivate pikaajaliste riigiametnike tugev seljatagune. Ja mis oluline - "pätipoiss" Indrek Tarand ilmselt ei hakka, soliidsema presidendina, sõlmima varjatud kokkuleppeid Laari ja IRL'i "äraostmatute" igavesti lastetoa "klotsiveeretajatega".

Indrek Tarandil on ka kodanik Ilvesest parem vahetu suhtestumine ministeeriumide tegelike juhtidega. Seega on tal ka paremad mistahes võimuerakondade ja/või Keskerakonna (st opositsiooni) seaduseelnõude läbisurumise või läbikukutamise võimalused. Prognoositavalt saab Keskerakond Kadrioru ja võimuerakondade kokkuleppel võimalused mõnede mitteoluliste seaduseelnõude muudatuste muudatused riigikogu hääletusbörsil kehtivaks hääletada?

Loodetavasti saab Keskerakond "kõikide eestlaste presidendi" Indrek Tarandi ametiaja jooksul paremini suures pildis püsida. Ja sellega seoses ehk vähenevad Hundisilma sõpruskonna üritused või ürituste aegade kattumised Kadrioru ja Estonia saali kasuks.

Võimulesaamise nimel "rabistava" Mikseri nägu sotsid ei ole tõsiseltvõetav opositsioonierakond. Sotsid on Ansipile sitsiv erakond. Kuigi sotsid hääletasid korraks "pildilepääsemise nimel" kunagise kamraadi Ilvese võimulejäämise toetuseks, ei pruugi salajastel valimistel pikka ega sotsidena näivad saadikud oma endise parteipealiku poolt enam hääletada. Põhjuseks see, et kitsamas ringis on väidetavalt tuntud tõdemus, et semuna näiv Ilves võib heade sõprade selja taga kamraadidele väidetavalt "räigelt essu panna". Ja tõenäoliselt tegi ta seda ka piisavalt "hästi" sotside juhina. Seega tasub teha sotside fraktsiooni nimekirja silmitsedes pisut matemaatikat, et hoomata "truualamlikku nupuvajutust" Ilvese poolt või vastu.