Need, kes on 3D-printeritest midagi kuulnud, oskavad ehk aimata, millest täpsemalt jutt käib. Praegu on välja prinditud erinevaid detaile, seadmeid, autosid, kitarre ning üks arhitekt on võtnud nõuks isegi elumaja välja printida. Esimesed sammud on astutud ka toidu printimise suunas ja seda on otseselt sponsoreerinud ka NASA, mis loodab, et niimoodi suudetakse lahendada toiduprobleemid pikkadel kosmoselendudel.

Sel aastal sai Texases Austinis tegutseva uurimiskeskuse Systems and Materials Research Corporation (SMRC) vaneminsener Anjan Contractor 125 000 dollari suuruse stipendiumi, et ehitada valmis toidusünteesija edasiarendatud prototüüp. Kui tal see õnnestub, võivad inimesed tulevikus teha väga pikki kosmosereise, ilma et peaks muretsema toiduvarude pärast. Toiduprinter jõuab kindlasti ka tavakasutusse.

Toiduprinter töötab nii, et see on varustatud toiduainete kassettide ja õliga ning koostisosad pihustatakse kihtide kaupa. Lõpuks valmib sellest käegakatsutav kolmemõõtmeline toit.

Toit pole ainus, mida tulevikus nende printeritega kavatsetakse printima hakata. Ka inimorganeid võidakse hakata printima. Tõenäoliselt oleks see suur lahendus organidoonorlusele, kuna 3D-printeriga on võimalik printida täpselt inimese suurusele sobilik organ, arvestades sealjuures ka kõiki kehalisi iseärasusi.

3D-printimine näib olevat tulevikusuund, mis suudab lahendada mitmeid inimkonda vaevavaid probleeme. Inimkonna rahvaarv üha kasvab ning toitu on juurde vaja. Samas on vaja ka muid asju nagu maju ja autosid.