"Mul on neli last ja juba ka kolm lapselast. Töötan ise, sest pensioniiga on ju tõstetud. Näen suurt vaeva, et olla oma lastelastega. Praegu on nad väikesed, aga mõne aasta pärast veedaks suvel nendega rohkem aega. Ärge unustage, et ka me ise vajame puhkust enda jaoks! Seega peaks vanavanematele mõeldud puhkus vähemalt tuleviku vanavanematele kasulik olema. Ja mõelgem sellele, et kui nüüd soovitate pensionile minna, siis vaadake üle summa, mida saama hakkame - tahes tahtmata tuleb tööle minna. Samas häirib mind ka inimeste õiendame - mis sul viga, küll lapsed toetavad! Kummaline, meie pidime sama raha eest oma lapsed üles kasvatama ja nüüd peaks nagu ka üksikuid toetama nende vanaduses, kes oleksid ju võinud raha kõrvale panna - palk oli sama, neil üksinda kasutamiseks ja meie peres kuue peale!"

"Minul on kaks lapselast. Üks on veel nii väike, et teda ma suvel maale võtta ei saa. Kuid suurema puhul helistavad lapsed juba varakult vanaemadele ja vanaisale ning uurivad, millal saaksime puhkuse ajal last maale võtta. Samas tahan ka ise puhata, sest töö on pingeline ja nelja-aastasega koos paljusid toimetusi teha ei saa. Vanavanemate puhkus aitaks palju. Kõik oleks rõõmsad ja rahul. Võiks seda kasutada ka talvel, kui lapsed kipuvad lasteaias haigeks jääma. Siis ei pea alati ema või isa haiguslehte võtma. Koolilaste puhul saaksid vanavanemad nendega vaheajal reisima minna. See kindlalt vähendaks vanemate koormust ning annaks vanavanematele pensioni ea tõstmisele vaatamata võimaluse lastelastega rohkem koos olla."

"Olen töötav vanaema ja selle tõttu lastelastega ei saa tegeleda. Ehk päeva või kaks, aga rohkem pole lihtsalt võimalik. Teisalt ei viitsi ma pidevalt telefonile vastata, et mis te teete ja kuidas olete jne. Kuna oman ka väikest aialappi, kus kõik ise kasvatan, et needsamad lapsed ja lapselapsed ikka talvel oma aia saadusi saaksid tarbida, siis seda kiirust nii väga ei põe ka."