"Olen tellinud odavaid asju, ning petta pole saanud. Näiteks täiesti kvaliteetse laia nahkrihma, vist 4 eurot ja mõne lipsu. Riideesemed on seal teise mõõduga ja peab hoolega uurima, et suurus paras tuleks. Üldiselt on Hiina kauba kvaliteet tõusuteel ja väiksemate asjadega, kuni paarkümmend eurot, midagi karta pole vaja."

"Mina tellin elektroonika komponente ja mooduleid. Näiteks kindlad kondekad on hiinas 10tk 5 dollarit, oomipoes 2.20€ tükk. Tavaliselt tellin, aga kui kiiresti on vaja, pöördun Eesti kaupmeeste poole. Suhteliselt tihti on Eesti e-poodides kahenädalane ettetellimise aeg, samas kui DHL toob hiinast 12€ saatekuluga 5 päevaga ja hind kokku (koos riigimaksudega) ikka odavam. Eesti kaupmehe ainuke eelis on kiirus."

"Olen juba aastaid Alist tellinud ja täiesti "sõltuvuses." Mille pagana pärast pean ma siit 5-15 kordse hinna eest sama asja ostma? Kui hästi läheb ja kaup Omniva laos pikalt ei seisa, saan isegi rutem kui kahe nädalaga kauba kätte. Kui kuskil konteineri põhjas vedeleb, läheb üle kuu. Riideid ja jalanõusid ei oska tellida. Olen proovinud. Muidu on olnud okei kvaliteet, aga alati on kõik riideid mulle väikesed. Tuleb mõnele sugulasele ära kinkida. Muidugi suured ja rasked asjad ning need, mida kiirelt on vaja, tuleb siit osta."

"Tellisin sealt paar korda maksikleite. Sain kätte 12 euroga. Tellisin nagu ikka number suurema. Kleit vastas fotole ja materjalile. Jalutasin linnas, pigem vanalinnas ja läksin ühte poodi seal, vaatasin ka sseal huvi pärast kleite. Üllatus oli suur, kui sama kleit rippus riidepuul. Vaatasin ka silti ja kõik klappis. Aga hind oli seal 85 eurot. Minul seljas sama kleit 12 eurot. Ostavad sealt hulgi, saavad kätte kleidi ütleme 8 euroga ja paiskavad müüki 10x hinnaga. Muidugi tuleb uurida enne ostu, kas kleit ikka vastab fotole või mitte. Paljud tüsedamad naised tellivad kleidi sama suuruse ja kleit ei istu, kisub ja pole ilus seljas. Alati tasub osta 1-2 numbrit suurem. Oleneb ka kleidi lõikest. On pettureid, kes riputavad üles ilusama foto, kui kleit tegelikult on. Alati saab tellida teise müüja käest ja saab õige asja."

"Tellisin endale fotokroomsete klaasidega prillid Alist. Väga korralik töö. Saatsin muidugi kõik vajalikud andmed klaaside ja raami kohta. Kogu lugu läks maksma 36 eurot. Sinna sisse kuulusid veel korralik prillitoos, ninapadjad, puhastuslapp, tagavara kruvid. Arvutada võite ise, palju see lugu oleks meil maksnud. Tellin Alist juba mitu aastat ja üks kord on raha saamata jäänud (0,78 eurot). Riietega on jah see risk, et meile sobivaid suurusi pole kahjuks, hiinlased ju väikesed."

"Ostsin Alist Ray Ban päikese prillid täpsete numbritega nagu meil. Mul vanad samasugused olid natuke vormist väljas. Olin neid kandnud üle 20 aasta. Seal maksin 13 eurot, meie ärimehed küsivad 129 eurot."

"Kvaliteet on kuidas kunagi. Riiete istumisega on jah probleeme, sest inimeste kehad on nii erinevad ja ega need Hiina mõõdud ka tihti täpsed ole. Päris palju asju, mis seal müügil, on siin vähemalt poole kallimalt saada. Oleks mingi mõistlik juurdehindlus, aga see vahe on ebanormaalne, seepärast tasubki sealt tellida. Kahju on muidugi sellest, et sealsed töötegijad ei saa oma tehtud töö eest väärilist palka, seal pool ka nii palju vahendajaid vahel."

"Tegelikult tasub ettevaatlik olla kõigi seal müüdavate võrgutoitega elektriseadmete suhtes, sest Hiinas ei pöörata nende ohutusele eriti tähelepanu. Näiteks mobiililaadijatel on isolatsioon kordades õhem kui Euroopa nõuded ette näevad."