Laps tuli joostes ja suure õhinaga koju, kuna tema jaoks oli tegemist maailmaklassi saavutusega - kujutate te ette - esimest korda üksi poes, ise ostmas ja oma rahaga majandamas.

Üllatus oli suur, kui avasin kommipaki, süvenemata, mis seal peal kirjas on (miski kakaovärgendus), andsin selle lapsele. Nähes, kuidas kommi suhu pistes tuli lapse näole grimass, ajas keele suunurgast välja ja ütles, et komm on kibe, ei saanud ma esiti aru, milles asi. Võtsin ka ise ühe kommi, veendumaks ega see kuidagi pahaks pole läinud. Tõeline üllatus saabus aga just siis! Tegemist oli rummilikööriga kakaokommidega. 

 Kuidas selline asi võimalik on? Kuidas saab väike laps osta alkoholisisaldusega komme?

Hiljem samasse poodi minnes, avastasin, et tõepoolest, alkoholisisaldusega kommid asuvad samas letis, teiste sarnaste toodetega, mis samas alkoholi ei sisalda! Kommid asuvad kommiletis, maast umbes 75cm kõrgusel, mis on lapse silmade jaoks "üks paremaid kõrgusi" tähelepanu tõmbamiseks. Ilmselgelt ei tule laps selle peale, et lugeda pakendi pealt, kas seal peaks olema sees alkohol.

Samuti tekib küsimus - kas lapsed saavad kõiki erinevaid alkoholi sisaldavaid komme osta muretult? Kas alkoholi sisaldavaid komme õnnestuks osta ka alkoholimüügi keeluajal?

See, kuidas lapsel õnnestub osta suurt kommikarpi, mis sisaldab alkoholi, on plaanis lähiajal ka ära proovida. Õnnestumise korral ka see, kui laps ostab näiteks, 10 karpi liköörikomme.