Delfi küsis, et mida me täna õhtuks perele süüa valmistame. Pole see mure võõras minulegi. Õnneks on aastate jooksul kogutud nippe ja kogu elu vaesust näha on omamoodi õpetlik. Lugege ja vaadake, kas ehk sobib teilegi.

1.Makaronivorm
koguseid ei kirjuta meelega,kõik oleneb pere suurusest ja rahakoti sisust, uskuge - mänguruumi jagub. Vaja läheb:

makarone
õli
sibul,küüslauk
porgand (ka kõik muud juurikad, mis kodus olemas)
hakkliha või vorst või lihakonserv (poes 75.senti)

mune
vett (kui on, siis asendada see piimaga, veelgi parem - majoneesiga)

Ribata porgand peenikeseks või riivi, tükelda sibul ja pane need pannile pruunistuma. Lisa lihatoode, sega. Keeda makaronid, loputa läbi ja sega sibula, liha ja porgandiga. Võta munad ja klopi need veega, piimaga või majoneesiga. Viimane on küll kallim, aga annab tõeliselt piduliku tulemuse. Pealegi hoiad ju juustu mittekasutamise pealt kokku.

Vala saadud segu makaronidele ja muule, aseta pannile kaas, keera kuumus minimaalse peale ja lase tal hüübida. Ahju oleks muidugi targem torgata see pann, aga elektrikulu oleks kohe laes.
Maitsestamisel arvesta pere iseloomuga, lapsed ei pruugi, samas minu oma armastab küüslauku. Kõik kuivatatud maitsetaimed sobivad ka väga hästi. Samas praetud sibul ja porgand on ise mõnusad ja värviline on see roog ka. Suure pere puhul läheb rohkem makarone ja mune, oluliselt kallimaks see toitu ei tee.

2.Leivavaht

Osta poest päts allahinnatud leiba.Parema maitse annab tume leib. Kui mahl käib perele ülejõu,siis võib kasutada siirupit,aga saab ka vee ja sidrunhappega. suhkur. Vahukoor - see on juba luksus, lisan lihtsalt siia, et ehk mõnel on vahel võimalik seda lubada.

Tükelda leib ja pane see vähese veega likku. Kui saad leiva juba käega pehmeks pudruks mudida, on aeg panna keema mahl. Või siis see ise tehtud mahla aseaine. Umbes 2.klaasi pätsi leiva kohta. Lisa sinna ka neli supilusikatäit suhkrut, keera temperatuur vaiksemaks ja lisa leivapüree, sega kogu aeg, kuni kogu see möga mõnusalt podiseb. Ole ettevaatlik, kipub pritsima ja põhja kõrbema. Tõsta jahtuma. Leige puder vahusta mikseriga, serveeri piima või moosiga. NB! kui vahustamisel lisad vahukoore, saad leivakreemi, mis viib keele alla, sobib näiteks pidulauda!