Taolist erakonda kahjuks veel tekkinud ei ole, ja kui on, siis ei ole ta vastanud inimeste ootustele ja lootustele. Rahvas on pettunud isegi praegustes erakondades, rääkimata veel uutest. Algstaadiumis erakonnahakatisi on Eesti palju, kuid siiski ei midagi kvaliteetset.

Milline oleks tänapäeval kõige parem idee uue erakonna loomiseks? Nagu teame, siis pea kõikidel suurematel parteidel on oma noortekogud. Nendes kogudes on inimesed, kes ootavad pääset suurde poliitikasse, kus nad saaksid teoks teha enda ideed ja ajada asja, mida nad alati on tahtnud ajada.

Tihtipeale aga noored ei mõtle, kas erakond on neile sobilik. Ei saada hästi aru erakonna vaadetest ja sobivusest noorte endiga. Lihtsalt astutakse erakondade noorparteidesse ja loodetake, et kunagi jõuab järjekord nendeni, kui saavad hakata teostama enda Eesti paremaks muutmise plaane.

Uue erakonna loomise idee seisneb aga praegustest erakondade noortest moodustatud parteis, kus antakse kõikidele tarkadele ja innovaatilistele noortele võimalus koos välja töötada uusi ideid ja tegutseda aktiivses poliitikas koheselt. Tuleb koguda kokku kõik need nii-öelda ooteseisundis olevad tuleviku Eesti riigijuhid ja panna nad tööle Eesti heaks.

Moodustama peab tugeva erakonna, erinevate maailmavaadetega inimestest. Sellisel erakonnal oleks praeguses Eestis šanssi saada sama populaarseks, kui mõni konkurent .