"Küsimus kallitele inimestele, kes pahandavad, et noormees ei suutnud keskmisest suurema palga juures rohkem raha kõrvale panna: kas te olete kunagi üürikorteris elanud?

Kui ma sügisel kooli läksin, vedas mul töökohaga – hakkasin saama ligi 900 eurot kuus ja kuna elasin koos elukaaslasega, maksime kõik arved pooleks. Kui oleksin aga üksinda elanud, oleks mul läinud talvel ainult üüri ja kommunaalide peale 500 eurot – üle poole palgast!

Enne kui hakkate siin märkusi tegema, et miks ma siis nii kallisse korterisse kolisin: mitte midagi muud ei olnud saadaval. Üürikorterid lähevad nagu soojad saiad ja alla 300 euro eest Tallinnas normaalsete elamistingimustega korterit ei saa. Normaalsete elamistingimuste all pean silmas seda, et vannituba ei roosteta ja ahju ei pea ise kütma.

Ka mina oleksin saanud tegelikult palgast raha kõrvale panna, aga kindlasti mitte rohkem kui sada eurot kuus, sest lisaks söögile ja paarile riidehilbule on tarvis aeg-ajalt ka vanemaid külastada ja seegi võtab arvestatava rahasumma.

Ei maksa vinguda, et kuidas see noormees ometigi ei saanud rohkem raha kõrvale panna, kui ei tea selle inimese kulusid," arvab tudeng.