Esimene küsimus oli, kas ma tean, mis on homofoobia. Teiseks küsiti mult, kuidas ma suhtun homoparaadidesse ja kolmandaks teemaks oli minu suhtumine homoabieludesse.

Muidugi võiks olla omaette küsimus, kas taolisi küsitlusi on mõtet korraldada. Eriti veel, kui küsitlejaid oli linna peal kaks. Nad olid küll erinevatel aegadel erinevates kohtades, kuid ilmselgelt võin ma siiski osaleda seega lausa kahe häälega selles küsitluses.

Esimesel korral peeti mind kinni kodu juures. Küsitlejaks oli muidu tore ja rõõmsameelne neiu, kes aga ennast tutvustamata ja selgitamata, mille kohta need küsimused ka on, alustas kohe sedasi: "Tervist, mul oleks kolm küsimust." Ja kui ma siis küsisin, mille kohta need küsimused käivad, oli vastus üsnagi kogelev ning küsitleja isegi lausa punastas: "Homodest..."

Alles teine küsitleja, kellega ma umbes 10-15 meetrit eemal kokku sain, oskas öelda, et tegu on inimeseõpetuse tunni jaoks kogutava materjaliga ja neiu ise õpib klassijuhatajaks Haapsalu Kolledžis. Ilmselt siis ka esimene blond neiu. Esimesele küsimusele vastasin, et ma tean, mis asi on homofoobia. Teisele küsimusele vastasin, et sellele küsimusele ei saa vastata jaatavalt, jääda neutraalseks ega ka eitada, sest miks näiteks zoofiilide paraad oleks hullem või parem, võrreldes homoparaadidega?

Sama asi on minu arvates ka homoabieludega. Kõik sõltub samuti vaatenurgast, sest mille poolest oleks näiteks lamba või koeraga abiellujad hullemad homoseksuaalidest? Seksuaalenamus ehk heterod ilmselt suhtuksid mõlemasse vaatenurka, kas heatahtliku irvitusega või üleüldise halvakspanuga. Järglaste saamise mõttes on ju mõlemat liiki abielud võrdsed ehk siis lapsi ei sünniks kummastki. Ehk siis diskrimineerib taoliste küsitluste tegemine tegelikult üsna võrdselt nii heteroid kui homodest erinevaid seksuaalvähemusi, sest mis teeb homod niivõrd eriliseks, et on mõtet neid kuidagi eriliselt esile tõsta?

Loodetavasti said need küsitlejad ikka aru, et zoofiilia oli minu poolt toodud esile lihtsalt seetõttu, et pole mõtet eelistada ühte vähemust teisele. Samas võiks ju korraldada ka küsitlusi teemal millisesse heteroseksuaalsesse vähemusse kuulud sina.