Kuidas motiveerida inimesi tegema kindlaid tunde tasustamata tööd? Toidupangal on vaja inimesi, kes on olemas vähemalt viis päeva nädalas ja vähemalt viis tundi päevas. Need vabatahtlikud laadivad, sorteerivad ja jagavad toitu vähekindlustatud inimestele.

Samal ajal on paljud neist vähekindlustatud ja kaebamisaltitest inimestest piisavalt rikkad, et minu silme all poest õlut, viina ja kartulikrõpsu osta. Siis tulevad need inimesed kaebama, et jagatakse ainult saia ja konserve, mis ei kõlbavat isegi koerale.

Kas teil häbi ei ole sellist jama ajakirjandusse paisata?! Olen väga hästi kursis mida jagatakse ja kui palju. Kuivanud saia jutt on jamade jama.

Kahe aasta jooksul olen näinud inimesi, kes ei suuda isegi toidu jagamise hetkel kained olla. Inimesi, kes on agressiivsed ning ähvardavad asutuse juhatajat ja töötajaid füüsilise vägivallaga. Lendavad roppused, mis ei kannata trükimusta.

Vabatahtlikud vaatavad üksteisele nukralt otsa ja neelavad kõik alla, sest järgmisena seisab sabas paljulapseline pere, kellel on šokolaaditahvlitest palju rõõmu.

Olen äärmiselt nördinud, et ei suudeta näha seda suurt tööd, mida vabatahtlikud iga päev tundide kaupa teevad. Abivajajad ise Toidupanga töös kaasa lüüa ei soovi. Küll aga söödetakse konserve koerale ja kirutakse kuiva saia.

Huvitav, mitu Mallukale kirjutanud inimest on ise kunagi teisi aidanud?