Üldiselt suhtun sellistesse vanakraami-(sh vana raamatu) kaupmeestesse üsnagi suure eelarvamusega. Kasum üritatakse meeletult lakke ajada, osta sentide eest (parem veel kui peale makstakse) ja müüa kümnete, sadade eurode eest.

Kuna olen tehnikakollektsionäär ja väikest viisi raamatuhuviline, siis külastan kõiki suuremaid laatu ja jõlgun ka müügiportaalides. Tean neid tegelasi küll, laatadel müüakse üht ja sama asja juba aastaid, hind on laes, aga alla ka ei lasta. Raamat või muu ese on juba pidevast kokku-lahtipakkimisest narmendav katki või lihtsalt vettinud.

Laat läbi, asjad kasti ja järgmisel aastal uuesti sama reha otsa. Netioksjonitel sama teema, risustatakse oma ülehinnatud sodiga aastaid ostukeskkonda.

Vabandan ette, kui mõnele päris kaupmehele tegin liiga, paraku pole selliseid Eestis kohanud. Elava näitena tooksin ühe mind huvitava eseme loo. Asja reaalne hind on suurusjärgus 10 raha, müüja tahtis
50-60 raha, minu märkuse peale, et sedasi küll kaubast lahti ei saa, vastati, las siis seisab! Ja seisabki, juba ca 6-7 aastat.