Alustan söögikohaga Pahad Poisid. Ilmselgelt sealne kokk ei oma elementaarset arusaamist värske salati värskena hoidmise saladusest. Nimelt arvab pubi salatisäilitaja, et hommikupoolikul valmis tehtud meistriteos oakaunadest ja virsikust püsib kaubanduslikuna pärastlõunal kolmeni välja. Just sel ajal lõppeb populaarse lõunaprae serveerimise aeg ning kaunis salat kaob igaviku teed. Loobusin antud kohas lõunasöögi söömisest, kui olin üle kümne korra pidanud silmitsi seisma pikalt soojas seisnud ja võikaks muutunud "värske" lisandiga oma toidu juures.

Mainin veel ära, et kõik täiskasvanud ei soovi oma kartulile seda oranži jubedat kartulimaitseainet. Pigem on see viineriprae teema ja vanusegrupiks sobib kuni kuue-aastane klient. Lõpuks jäigi asutuse ainukeseks hüveks väljas istumise võimalus ja ka selle suutsid varesed oma istumise ja selle mitte nii veetlevate tagajärgedega ära nullida. Erinevalt muudest välikohvikutest ei ole ma antud kohas kordagi toolide aktiivset puhastamist märganud.

Pärast maadlust riknenud salatiga, otsustasin raske südamega loobuda suvisel ajal väliterrassi võludest ja kolisin oma talvise lemmiku Entri juurde tagasi. Tundsin end kui maitseelamuse seitsmendasse taevasse jõudnuna tuttavlikus interjööris. Ei mingit soojas seisnud öökima ajavat oakauna mu praes, ei mingit odava maitseainega toidu üleuhamist. Selle asemel hoopis väga viisakalt riietatud teenindav personal ning meeldivad ja toekad igapäevased praed. Lisahüvena saab lõuna juurde võtta omal soovil vett, kuklit, leiba ja maitsevõid. Väikese miinusena toon välja puuduliku jahutuse saalis kuumematel päevadel ja osad lauad, mille puhul ei saa klient jalgu laua alla mahutada.

Selle suve vaieldamatuks lemmikuks võib tituleerida Emajõe kaldal tegutsema asunud mohhiitobaari Väike Kuuba. Esimene arglik külaskäigu võtsin ette koos sõbraga ja edasi olen koha kärmelt omaks võtnud. Seitsme euro eest saab suure liitrise purgi sees serveerituna triiki jää ja mulliveega kihiseva joogi. Valida on kolme maitse vahel: laim, passioon ja arbuus. Totaalse magusafännina valisin kindlal käel arbuusi ning alati olen lasknud selle niigi magusa joogi veel omakorda magusapoolse teha.

Baaritöötaja kuulab kliendi soovi ning kokteili valmistamine käib otse joogiootaja silme all. Miinuspoolena võin välja tuua koha liigse populaarsuse, mis alati ei võimalda istekohta saada. Samal ajal saab selle mure lahendada oma joogiga veidi eemale kõndides ja end sillapiirdele justkui baariletile sättides. Ettevaatus joogiga liigsel ringi tuustimisel - Emajõgi ei ole koostööaldis joogi tagastamisel.

Paari sõnaga veel mõnest külastatud kesklinna restoranist. Kevadel proovisime Kapriisis lõunal käia. See lõbu lõppes päris kiirelt, kuna kokk armus ja soola lendas igas kaares. Üks kaar ulatus ka minu lihatüki ja kaaslase tomatisupini. Naljaka seigana meenub külastuskord, kui Emilia "Big big girl" lugu algas sisekõlaritest üle kahekümne korra. Mängis pool minutit ja algas uuesti. Tundsime end kui Raja tänava psühhiaatriahaigla patsiendid ning lahkusime, kuni veel mõistus säilis.

Suudlevates Tudengites võib suure miinusena välja tuua välikohvikuosa paigutamise otse munakivisele Raekoja platsile. Väga ebamugav lahendus - lauad ja toolid kõiguvad ning on paigutatud ebapiisava vahega naaberlaua seltskonnast. Veel suurem miinus seisneb terrassipiirete külge kruvitud kõlarites. Andke andeks, aga väga häiriv on kõlariga silmitsi istuda. Ei ole üldse vahet, mis muusikat sealt tulema peaks, omale näkku ja kõrva suunatuna klient seda söögikohas ei soovi. Ei ole minu nägemus mõnusast elamusest. Positiivse poole pealt saab kiita nende sooja seene- singisalat. Selle headuses üldjuhul pettuma ei pea, kui just sealne kokk halvas tujus pole ning kurikuulsat oranži pulbrit kartulitele ei külva.

Söögi- ja joogikohti Taaralinnas leidub - igaühel neil oma head ja vead. Kes suvisel ajal taseme madalaks on lasknud, ei pruugi püsielanikku talvel enam tagasi meelitada.

Tartu söögikoha "Suudlevad Tudengid" perenaine Maire Zacek on munakivile paigaldatud terrassilaudade probleemist teadlik. " Tõesti, lauad ja toolid kõiguvad väga ebamugavalt. Oleme alustanud uue terrassi projekti väljatöötamisega, mis valmib järgmiseks hooajaks koos aluspõrandaga," ütles Zacek. Kõlarite probleem on tänaseks lahendatud. "Kõlarid paiknesid platsipiirete vahel olevate lillepottide küljes. Tänaseks on antud olukord lahendatud. Kõlarid paikevad vaid Suudlevate Tudengite hoone küljes, mis ei peaks klienti enam häirima," rääkis Suudlevate Tudengite perenaine Delfile.