Täna AQVA Spa ja Hotelli vastavatud uues konverentsikeskuses toimunud koolide tunnustamisüritusel kuulutati Ööjooksu tegijaks Tapa Gümnaasium, kes suurte õppeasutuste arvestuses toob Ööjooksu radadele lustima 35 % kooli õpilastest ja õpetajatest.

Koolinoori Eesti Ööjooksu radadele lustima innustanud Tapa Gümnaasiumi huvijuht Sirje Sell sõnas, et eelmine aasta oli Ööjooks väga vahva. „Mul oli kolm bussi tellitud. Tänavu peame ilmselt nelja bussiga tulema. Kõik ei mahu.“

Selli sõnul pole neil koolikonkursile „Ööjooksu Tegija“ noorte kaasamisega mingit probleemi. “Tahetakse tulla. Ma arvan, et võib-olla oleks isegi neid veel olnud, kes oleks tahtnud tulla, aga lihtsalt jäid hiljaks,“ rääkis Sirje Sell.

Kooli võidu valemina tõstab ta esile Ööjooksu peakorraldaja Marko Tormi kaasamist konkursi tutvustamisel koolis. „Marko peab kindlasti kah käima koolis. Tema selline sütitav kõne on innustav. Soome reis – see on ainult boonus,“ selgitas Sell ning soovitas teistelgi koolidel kutsuda Eesti Ööjooksu peakorraldaja ise õpilastega konkursist rääkima.

Koolikonkursi eestvedaja Marko Tormil on hea meel eelkõige uute osalejate üle. „Koolikonkursi raames registreeriti sel aastal 1662 inimest, mis on üle 500 inimese rohkem, kui eelmisel aastal. Oli neli uut kooli ja kõigil olid müstilised osavõtunäitajad,“ rääkis Torm.

Keskmise suurusega koolide kategoorias võitis Rakvere Põhikool ja väikeste koolide kategoorias kuulutati Ööjooksu tegijaks Sõmeru Põhikool.

Lääne-Virumaal enim õpilasi liikuma motiveerivad koolid selgitati välja kolmes kategoorias 25. märtsist kuni 19. aprillini. Eraldi kategoorias võistlesid suured-, keskmise suurusega ja väikesed õppeasutused. Konkursil said osaleda Lääne-Virumaa koolide kõik õpilased alates esimesest kooliastmest kuni gümnaasiumini välja. Kaasa said lüüa ka koolide direktorid, pedagoogid ja teised koosseisulised töötajad.

Ööjooks tõi eelmisel aastal Rakveres starti üle 6300 osaleja, neist üle 1100 koolikonkursi kaudu. Möödunud aasta tegijamad koolid olid Kunda Ühisgümnaasium, Tapa Gümnaasium ja Põlula kool.