Rahvas on avaldanud arvamust pidevalt kooli ja õpilaste teemal. Mõni arvab, et ehk peaks õppeaasta algama juba augustis ja nüüd avaldatakse arvamust, et lapsed peaksid varem kooli minema.

Eluiga on niigi suhteliselt lühikene ja milleks on vaja siis seda veel kiirustades elama hakata sundida? Kui lapsi sunnitakse varem kooli minema ja tahetakse juba augustis õppeaasta alguse peale hakata, siis on tegemist elu "põletamisega" ehk kiirendatud korras elu elama sundimisega! Iga asi peab toimuma ikkagi omal ajal.

Inimene ei sünni selleks ilma, et teda pidevalt käskida, keelata ja sundida. Kõik me teame seda omast lapsepõlvest, et lapsepõlv on kõige ilusam aeg elus kui elatakse nagu muinasjuttude ja haldjate maailmas. Kui kauni muinasjutumaailma asemel oleksid juba õpikud, siis see enam muinasjutumaailm poleks. Lastele õpetati tähti ka "Mõmmi ja aabitsa" saates ja selline moodus tähti selgeks saada oli kindlasti päris huvitav.

Kindlasti toimub laste õpetamine ja kooli minekuks ettevalmistamine ka lasteaias.

Olgu, kuidas on, aga lapsi ei tasuks kooli küll varem saata. Samuti ei tohiks augusti kui suvekuud õppeaasta kuuks tegema. Suvi olgu lastele ikka puhkamiseks ja mängimiseks!