"Politseinikud viivad joobekontrolle läbi ajal ja kohas, kus ollakse kõige efektiivsemad ja on piisav liiklustihedus. Senine töö on näidanud, et just esmaspäeva hommikuti istuvad rooli inimesed, kes pole veel nädalavahetusest taastunud," kommenteerib Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse patrulltalituse juht Varmo Rein. "Hommikuses Tallinnas on raske leida kohti, kus ei oleks liiklusseisakuid. Sellepärast politseinikud jälgivadki, kas nad tekitavad suuri liiklusseisakuid." Rein märgib, et kui on tekkinud ummikud, siis nende hajutamiseks lastakse juhtidel peatumata läbi sõita. "Saan aru, et joobekontrollid ei pruugi kõigile meeldida, kuid nende eesmärk on muuta liiklus turvaliseks."

Politsei andmetel tabati Järvevana teel, Narva maanteel ja Telliskivis läbi viidud joobekontrollide käigus kuus alkoholi tarvitanud ning üks juhtimisõiguseta juht. Tallinn-Haapsalu-Ääsmäe maanteel ja Tutermaal tabasid politseinikud viis alkoholi tarvitanud ning ühe juhtimisõiguseta juhi. Lasnamäel Rahu teel ja Narva maanteel tabati viis alkoholi tarvitanud ning samuti üks juhtimisõiguseta juht.

Üks liikleja kommenteeris, et tänane olukord ärritas eriti. "Kui tavaliselt sõidan Viljandi maanteed pidi hommikul Mustamäele 20 minutit kõige rohkem, siis täna kulus sellele tund ja 20 minutit. Puhumisreid oli sätitud otse kõige magusamale kohale ehk Viljandi maanteelt Pärnu maanteele keerates. Absurdne. Vähemalt oli tõsiseltvõetav vabandus tööandjale".

Leidus ka neid, kes olid samuti sunnitud ummikus ootama, ent jäid kõige selle käigus mõistvaks. "Jäin ise ka täna 45 min tööle hiljaks ja nimme oli täna väga oluline see õigeks ajaks jõudmine, samas ma ei saa ametnike süüdistada, et nad oma tööd teevad, sest muidu kedagi mitte segades, polegi võimalik neil oma tööd teha. Süüdistada tuleb ikka süüdimatuid, keda iga nädal korjatakse kümneid ja kümneid roolist ära," kommenteerib lugeja.