Hetkel hoiab Serbia kõrget 20. Kohta FIFA edetabelis, kuid nende read on korralikult hõrenenud, vigastuste tõttu on väljas nende põhiväravaht Bojan Jorgacevic, kaitsja Pavle Ninkov, poolkaitsja Zdravko Kuzmanovic ning kaartide tõttu ei saa Tallinnas mängida Serbia staarmängijad Milos Krasics ja kapten Dejan Stankovic.

Eelmise aasta 8. oktoobril Belgradis eestlasi võõrustanud Serbia kaotas üllatuslikult Eestile toona koguni 1:3. Kui keegi oleks osanud Eestlaste peale panustada, oleks see panustajale 15-kordselt raha tagasi toonud. Hetkel Eesti-Serbia mängule pakutavad koefitsendid on samuti Serbia kasuks, kuid mitte enam nii selgelt. Eesti poolt panustaja saab Triobetis raha neljakordselt tagasi, viigi korral on koefitsendiks 3,30 ja Serbia võidu korral saab panustaja 1,90 kordselt raha tagasi! Selge faovoriit selles kohtumises on aga ikkagi Serbia!

Nii Eesti kui ka Serbia võitsid viimase koondise mängu ja tulevad platsile üsna enesekindlalt. Serbia staarmängijate puudumine annab võimaluse ennast tõestada noorematel ja vihasematel mängijatel, mis võib tähendada seda, et Serbiat ei saa kohe kuidagi alahinnata. Pigem jooksevad Serbia poolt väljakule väga kõrgelt motiveeritud ja revanssi  tahtvad mängijad, kes soovivad eestlaste skalpi võtta 1:3 kaotatud meeldejääva kohtumise eest, kus nad oma rahva ees häbisse jäid.

Kui Eesti mängib ühtse löögirusikaga, on neil kindlasti head võimalused Serbiat võita, kuid kuna tegemist on EM-valiksarja mänguga, mitte enam sõpruskohtumisega, siis Serbia ei lase nii vabalt eestlastel mängida, kui sõpruskohtumises Uruguailased seda tegid.

Hetkel hoiab Eesti Euroopa meistrivõistluste C-rühma alagrupis 6 punktiga neljandat kohta. Esimene on 13 punktida Itaalia, teine seitsme punktiga Sloveenia ja kolmas samuti seitsme punktiga Serbia, kusjuures Eestil on üks mäng vähem peetud. Eelmistel 2008. aasta EM-valiksarja mängudel teenis Eesti kokku ainult 7 punkti ja lõpetati oma EM- valiksarja teekond eelviimasena, eespool vaid Andorrast! Iga punkt, mis Eesti jalgpallikoondis teenib rohkem kui eelmises EM valiktsüklis, on märk Eesti jalgpalli arengust paremuse poole.

Nii eestlaste mängu pilt kui ka koht FIFA edetabelis on teinud kolme aastaga suure hüppe, tõustud on FIFA edetabelis 55 kohta ja ollakse hetkel 82. Kohal. Tänu sellele, et eestlased on hakanud mängima hingestatult ja mõtestatud jalgpalli, on publiku huvi Eesti jalgpalli vastu tõusnud taevasse. Nüüd, kus on suudetud paljudega mängida kui võrdne võrdsega, siis ka rahvas ootab üha uusi häid tulemusi. Peame aga endale aru andma, et 3:1 võit Belgradis ei tähenda seda, et Eesti suudaks kodus Serbiat teist korda võita. Serbia enam Eestit ei alahinda ja kui nad soovivad EM finaalturniirile pääseda, peavad selleks kindlasti Eestit võitma.

Ees ootab üliraske ja ülioluline kohtumine mõlema jaoks. Kes väljub sellest kohtumisest võitjana, tõuseb suure tõenäosusega 2012. aasta EM C-grupi valikrühmas kõrgele teisele kohale ja omab kõiki võimalusi, et pääseda Ukrainas ja Poolas toimuvale EM Finaalturniile.

Pöidlad pihku ja loodame, et Eesti jalppallikoondise edutee saab korraliku jätku!

Ennustan 0:0 viiki! Tuleb väga kinnine ja võitluslik mäng! Kui aga taevaisa eestlastele appi tuleb, siis teisel poolajal vahetusest sekkunud Kink põrutab Vassiljevi söödust lõppskooriks 1:0 ja Eesti võidab teist korda järjest Serbiat!