Käisin täna keskturult ostmas söögikraami. Kodust võtsin 500-kroonise ja läksin  Tallinna keskturule toidukaupa ostma. Ostsin seal viies kohas, kus olid kirjas kõik eurosummades. Alguses ostsin lihatooteid, puuvilju ja magusat. Tagasi sain alguses euro paberkupüüre ja metallraha. Ja kui oli see kaup käes, mida ma tahtsin, siis hakkasin kodu minema. Tundsin kohe, et minu rahakott taskus oli raskem kui turule tulles.

Turul küll kahjuks tšekke ei kirjutada, siis tuli umbes arvestada, kui palju ma tagasi sain. Kuna oli õhtuhämarus, siis ma võtsin eurosendid ilma lugemata vastu  ja ei vaadanud, missugused need välja näevad. Kui koju jõudsin, siis hakkasin vaatama, missuguseid münte ma olin tagasi saanud. Vaatasin laualambi abiga, sest mul pimedas silmanägemine selliste väikeste kirjade vastu kehv. Ja vaatasin, et tagasi olin saanud peale teise pildiga ja kujutisega euromünte, mis olid siiski euromündid.

Kuid minu imestus oli suur, kui nägin nende seal Ameerika 3 münti  dollareid ja üht Läti 2-santiimist! Dollaritele olid kirjutatud peale Quarter Dollar, United States of America, see jäigi mulle mõistatuseks, palju see nende rahas välja teeb, sest numbrit polnud kirjas neil müntidel.

Kui ma rääkisin tuttavatele, et ma olen pügada saanud, siis nemad ainult naersid ja muigasid. Ma vaatasin ja arvutasin kokku, need mündid olid kolme üheeurose asemel ja kaks santiim 2-sendise euromündi asemel.

Ma protesteerima ei hakanud ja tagasi ka ei hakanud minema, sest mul polnud ka tšekke. Kes seda ikka kindlaks teeb, kust ma neid saanud olin. Kuid rahvast tahan hoiatada - kui saate tagasi metallraha, siis kontrollige kohe ära, kas tegu on eurosentidega!