Arusaadavalt on Rootsi maailmas soolise võrdõiguslikkuse poolest esirinnas. Kuid kas see pole natukene liiast, kui hakatakse poisse ja tüdrukuid võrdseteks pidama? Eriti nii nagu seda tehakse Nicolaigardeni lasteaias. Kas nad pole siis juba võrdsed?

Läbi mitmete aastatuhandete, on välja kujunenud niinimetatud meeste ja naiste tööd. On olemas teatud erialad ja töökohad, kuhu naised sobivad paremini kui mehed ning vastupidi. Kas poleks imelik, kui ükspäev hakkaks meessugupool tegema naistetöid ja naissugupool meestetöid. Ehk siis mehed hakkaksid kosmeetikuteks või stjuardessideks ning naised ehitajateks või autotehnikuteks.

Tundub, et sealsed lapsed kasvavad nagu mullis, kus kõik on nende eest otsustatud ja ära tehtud. Kuidas need lapsed tulevases ühiskonnas hakkama saavad, kui nad ei koge seda, mis reaalses maailmas toimub? Nad ei avasta ka erinevusi oma sugupoolte vahel kui kõik on võrdsed.

Eesti kasvatusteadlased on öelnud, et sooneutraalsed lasteaiad muudavad ühiskonna vaesemas. Kui Eestisse hakatakse rajama selliseid lasteaedu ja meie lapsed seal käiksid, siis milline oleks tulevik? Kõik lapsed oleksid seega ühesugused ja ei kujuneks feminiinset ja maskuliinset sugupoolt. Suureneks geide ja lesbide osakaal ning pika aja peale ähvardaks meid väljasuremisoht. Ei oleks siis ka enam kaitsvaid mehi ega hoolikaid naisi.

Sellised lasteaiad ei too kindlasti kasu Rootsi tulevikule ja ma väga loodan, et selliseid lasteaedu ei rajata Eestisse. Kaldun arvama, et meie ühiskond pole ka selliseks asjaks valmis. Meie riigis ollakse juba väga kriitiline geide ja lesbide suhtes, mis saab siis, kui kõik lapsed järsku võrdseteks muutuksid? Sellele ei tea vastust ilmselt keegi, kuni sellist olukorda pole oma silmaga näinud.