Kui riigikokku kandideerivad showdes osalejaid, siis võivad nad küll rahvalt naljaga pooleks hääli saada ning valituks osutuda, kuid neid siiski poliitikutena tõsiselt seal ei võeta. Mitte ükski showga tegelev saadik pole ka üritanud rahvale tõestada, et ta teeb seal tõsist poliitikat.

Riigikogus on Juku-Kalle Raid, "Kojamehena" tuntust kogunud Tarmo Kruusimäe ning näiteks ka Peeter Võsa, kes teeb tsirkust igal esmaspäeval Kanal 2 ekraanil ning ta on ka ise meedias öelnud, et keegi talle selle eest palka ei maksa, et ta normaalne oleks.

Juku-Kalle Raidi puhul on tegemist ju mehega, kes kandis särki "kommarid ahju" ning selline etteaste juba pani rahva imestama, et kes see noormees on. Kindlasti ei võeta teda ka riigikogus tõsiselt ning need teleesinemised, milles ta osalenud on, tema mainet tõstnud küll eriti pole.

Ka "Kojamehena" tuntust kogunud Tarmo Kruusimäe ei ole jätnud valijatele kuigi tõsist muljet.

Täpselt sama võiks öelda ka "Võsareporteri" saatejuhi Peeter Võsa kohta. Igal esmaspäeva õhtul on Peeter Võsa juhitav saade Kanal 2 eetris ning eks seal kipub ta ka lihtsalt tola mängima. Ühelt poolt ta lahendab inimeste probleeme ning teiselt poolt jälle hüppab ja kargab ning mängib lolli. Kui selline mees on riigikogus, siis kas teda seal saab tõsiselt ikka võtta?

Mõistagi kuulub ka Aivar Riisalu naljanumbrite hulka, sest temagi suust midagi tarka ega asjalikku ei kuule. Kui Aivar Riisalu juhtis alles "Kaua võib" saadet, siis sel ajal seda saadet ka eriti tõsiselt ei võetud. Preagune saatejuht Ain Allas sobib "Kaua võib" saatejuhiks tunduvalt paremini, sest Allas pole tolategija.

Rahvas on juba ammu omavahel arutanud, et nad ei saa aru, miks on vaja muusikutel ja pullimeestel poliitikasse minna? Kui nad on juba oma rolliks meelelahutamise valinud, siis olgugi meelelahutajad ning poliitikat tehku ikka need, kes on tõsised ja tunnevad oma asja.

Seega on teatud poliitikud riigikogus juba olemuse poolest "pehmete ja karvaste" tiitli väärilised ja rahvas nende tööd seal ei hinda.