Ma küll ei uskunud, et see jutt vastab tõele, aga sellest hoolimata otsutasin proovida. Tegin konto ära ja hakkasin reklaame vaatama. Tuli vaadata 30 sekundit ja seejärel olid teeninud punkte. Proovisin ka Paypal'i kontot teha, aga tuli välja, et Swedbanki kliendid ei saa sinna kontot teha. Seal oli igavene hulk kõiksugu imelikke panku, kuid tõepoolest seda, mida mul oli vaja, ma sealt siiski ei leidnud.

Otsustasin järgmisele saidile kasutaja teha ja seal raha teenida. Sealne süsteem oli selline, et oli vaja kirjutada artikleid (kusjuures inglisekeelseid) ja sa pidid tasuma selle kirjutamise eest mingi teatud summa ja seejärel tuli sul vaid ootama jääda, et keegi su artiklit loeks. Nii teenid endale raha. Mind pani see üllatuma, sest arvan, et keegi ei oleks nõus maksma raha artiklite lugemise eest. Seega jäi sinna kasutaja tegemine ära.

Mõne aja pärast leidsin ühe üpris ahvatleva eestikeelse lehekülje, kus oli kirjas, et on võimalik kasvõi iga päev kirjutamisega raha teenida. Mingit kontrolli seal ei ole ja kõik tekstid, mis kirjutatakse, lähevad ka üles ja neid saab lugeda ja kommenteerida. Nagu ma sealt lugesin, siis saavad loetumate lugude autorid ka oma artiklite eest raha. Hakkasin ka mina sinna kirjutama oma lugu ja lehekülje alt servast võisin lugeda, et raha jagamine on hetkel klikipettuse pärast peatatud.

Samas võis kohe järgmisest lausest lugeda, et raha makstakse ausalt kogutud lugejate arvu puhul välja 27. juuniks. Niisiis hakkasin sinna lugusid kirjutama ja saabus 27 .juuni, aga midagi toimunud ei olnud. Raha polnud üle tulnud ja kõik oli endiselt sama. Möödus veel kuu aega ja endiselt oli kõik samamoodi. Mõtlesin veel, et kahtlustused läksid täppi.

Tõepoolest, selgus, et ka teised polnud sealt raha saanud. Foorumist võis lugeda, et nii mõnegi arvates on tegemist lihtsalt inimeste ära kasutamisega või lollitamisega. Inimesed kirjutavad sinna artikleid ja keegi teenib nende pealt päris kõvasti. Kõik see on ju täiesti võimalik, sest paljud on sügavalt pettunud selles.

Ma pole kunagi uskunud internetis rahateenimise võimalustesse. Need on vaid lihtsad väljamõeldised. Nendega saab küll raha teenida, kuid seda raha ei saa mitte meie, vaid keegi teine. Meie oleme ainult need, kellele kärbseid pähe aetakse kõikvõimalikest rahateenimise võimalustest. Soovitan kõigil olla ettevaatlik nende lehekülgedega, sest seal võib ka kuritegelike plaane taga olla. Seda ei tea mitte keegi.

Kurb on see, et paljud siiski usuvad, et on võimalik teenida internetis reklaami vaatamisega raha. See võib tunduda üpris ahvatleva pakkumisena inimesele, kes on laisk ja ei viitsi tööd teha ja loodab teenida lihtsa vaevaga suuri summasid, kuid ma usun, et kel vähegi mõistust on peas, ei lange selle ohvriks, vaid teenib ausalt endale raha.