"Kui eelmine kuu kajastati seda, kuidas Põhja prefektuuri kõrge politseijuht Priit Pärkna rääkis sõidu ajal mobiiltelefoniga ja tegi operatiivsõidukis suitsu, siis Ida prefektuuris kasutab liikluspolitsei komissar Heiki Lindus sõidukit, millel on juba pool aastat ülevaatus tegemata.

Hetkel liiklusjärelevalve talituse juhi ülesannetes olev Lindus vilistab kehtivale seadusele ning sõidab rahumeeli sõidukiga, mille tehnilises seisukorras ei saa kindel olla. Maanteeameti avalike registriandmete päring näitab, et numbriga 361TFA BMW ülevaatus lõppes märtsis 2013. Kui sõidukil on ülevaatus läbimata, siis ei pruugi ka tehniline seisukord korras olla. Kui sõidukil on näiteks pidurid korrast ära, võib ohtlik olukord õiguskuulekale liiklejale kurvalt lõppeda.

Ei ole eluliselt usutav, et ametnikul, kes määrab liiklejatele karistusi analoogsete rikkumiste eest, läheks meelest ära, et sõidukiga tuleb regulaarselt tehnoülevaatusel käia.

Tavaliikleja saab sellise "unustamise" eest rahatrahvi, aga politseiametnik sõidab rahumeeli ringi ja ei juhtu midagi. Politseiametnikul ongi võib-olla tavaks liikluses seadustele vilistada, kuna sisekontroll sellele tähelepanu ei pööra ning ametnikul on tekkinud karistamatuse tunne. Politseiametnik, eriti liiklusohutusega tegelev ametnik, peab olema teistele liiklejatele eeskujuks ning täitma liiklusseaduse nõudeid, mitte neid eirama.

Prefektuuri valvekaameratest on võimalik tuvastada, kuidas Heiki Lindus pargib käesoleva aasta 9. septembril ülevaatuseta BMW politseiasutuse ette ning hiljem sellega sealt ka lahkub. Samasuguseid olukordi on ka eelnevalt olnud, näiteks 26. augustil pargiti antud sõiduk Linduse poolt Rahu tänav 47 maja lähedusse.

Liiklusseadus näeb tehnonõuetele vastavuse kontrolli mitteläbinud mootorsõiduki juhtimise eest ette rahatrahvi kuni 200 eurot," kirjutab tähelepanelik lugeja.

"Kahetsusväärselt oli meie ametniku sõidukil tehniline ülevaatus tõesti läbimata. PPA sisekontrollibüroo tutvub praegu Delfi poolt esitatud infoga ning kogub juhtunu kohta andmeid nii ametnikult endalt kui ka teistest allikatest. Juhtunu kohta on alustatud väärteomenetlust. Kahtlemata peab politseiametnik olema teistele oma käitumisega eeskujuks ning sedavõrd valvsam ka oma kohustuste suhtes autoomanikuna," tõdeb politsei pressiesindaja Tuuli Härson