"Hetkel on politseile teada antud kolmest samasisulisest juhtumist Järvamaal. Arvatavaks vargaks on naisterahvas, kes kannab heledamat sinist värvi jopet, millel on karvase äärega kapuuts.

Naine palub seni teadaolevalt eranditult vanematelt inimestelt võimalust korterisse siseneda. Põhjused, miks ta korteritesse siseneda soovib, on erinevad. Paides toimunud sündmustel soovis naine saada vett, samas Türil palus võimalust tualetti kasutada.

Naisterahva nägu ei olnud väga hästi näha, sest tal oli kannatanute sõnul müts sügavalt pähe tõmmatud ning peas kapuuts. Kahe kahjuga lõppenud juhtumi puhul on alustatud väärteomenetlust.

Tuletame kõigile elanikele meelde, et ilma veenva põhjuseta ei tohiks võõraid inimesi tuppa lasta. Juhul, kui te olete mingil põhjusel seda sunnitud tegema, siis tuleks neid mitte üksi jätta. Rahakotid ja muud väärtuslikud esemed tuleks hoida nii, et neid poleks võimalik märkamatult kaasa haarata. Kindlasti ei tasu hoida raha, võtmeid ja dokumente korteri esikus.

Esimene politseile teadaolev sündmus toimus 10. jaanuaril Paide vallas, kus korteris viibinud inimese tähelepanelikkus ei võimaldanud vargal vargust toime panna. Kohe teatati kahtlasest abivajajast politseisse, kuid kirjeldatud inimest politseinikud tänavatel ei märganud. Teine sündmus toimus Paides ja sel korral varastati korterist sularaha ja pangakaart. Viimane teade laekus samal õhtul Türilt, kus varastati korterist sularaha," teatab Paide politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Virginia Ciunite.