Kas teil on jäänud mulje, et kui poe uksel on silt, et see on seitsmeni lahti, siis müüjatele makstakse ka palka kuni kella seitsmeni?

Mina millegipärast olen tihti just enne sulgemist poes käinud. Mitte alati, aga sageli on müüjate näo järgi aru saada, nagu sunniks neid seal veel nende vabast ajast olema ja üldse panevad mind tundma, nagu ma oleksin ebaviisakas inimene.

Kõige paremini saab seda tunnet tunda mõnes kaupluses, kus on veel stagna ajast mõni legendaarne müüja tööl. Juba ka üle veerand tunni enne sulgemist minnes peab palju pingutama, et nähtamatust staatusest välja saada. Lihaletist saad midagi kindlasti koos pahandamisega.

Ma ei ole lasknud sellistel asjadel palju oma meeleolu mõjutada, aga ikka ja jälle on tekkinud küsimus, et kas poe juhtkond maksab tõesti palka vaid selle kellaajani, mis uksel on. Ma tõesti loodan, et makstakse ikka ka pärast sulgemist, nii kaua, kuni pärast päriselt veel arveldamisteks ja sulgemisteks aega läheb.

See on ju nii oluline, et viimasel poolel tunnil külastavad kliendid saaksid ka end oodatuna tunda. Sellele lisaks pean veel au andma kaasaegsematele kohtadele, kus tõesti ka 21:59 veel sisse saab, kui on märgitud, et uksed on avatud kuni 22:00.