"SINA mees, kes sa tungisid kallale 04.09.2016 kella 19.30 ajal Võibla viadukti juures minu pojale, vaata nüüd oma kätetööd. Kui sinus on veel mingigi kübe inimlikkust, anna ennast politseile üles. Teadmiseks Lähte, Võibla,Äksi ja Vasula kandi inimestele: mees on umbes 185 cm pikk, pruunide lühikeste juustega, sõitis rohelise-valge värvi jalgrattaga, seljas kandis tumehalli pusa ja heledaid vabaajapükse,seljas tume koolikott. Kes teab või tunneb (tundis ära) vastava kirjeldusega inimese, andke teada politseile või minule kontaktidesse," jagavad pea 2000 tuhat inimest Facebookis just sellist postitust. Naine täpsustab kommentaarides, mis tema pojaga juhtus.

"Poja tuli Sojamaalt rattaga sõbra poolt koju, viadukti juures sai võhm otsa ja istus sealse trepi peale jalga puhkama, pani mobiilis räpi mängima. Lähte poolt tuli meesterahvas rattaga ja tuli poja juurde, küsis, et miks sa sellist muusikat kuulad. Poja tuli trepist alla ja ütles, et talle lihtsalt meeldib selline muusika.

Mees oli alkoholilõhnadega. Seejärel tõukas mees poissi kätega vastu rinda, poiss astus lihtsalt sammu tagasi. Kui tahtis oma kohale sammu tagasi astuda, siis ei jõudnud ta pärast tõuget toibudagi, kui tuli löök näkku. Poeg oli kokku tõmbunud ja oianud, mees aga pööras otsa ringi, istus ratta selga ja sõitis minema.

Noormehe ema sõnul on käidud ka EMOS-s ja politseis, kuid siiani pole vägivaldset meesterahvast leitud.

Naine sõitis ise ka õnnetuspaiga ümbruse läbi, et leida meest või asitõendeid, aga meest ta ei leidnud ja suur vihmasadu oli ka kõik jäljed kustutanud.

Poja kirjelduste järgi olevat mehel olnud mingi metallasi ümber rusika. Naise oletuste kohaselt võis see olla metallist kellarihm.

Noormehe vigastused on ema kommentaare lugedes üsna tõsised: kaks esihammast logisevad, ninaalune haav küll õmblemist ei vajanud, kuid oli piisaval pikk ja sügav. Seestpoolt on mõlemad huuled lõhki.

4. septembril teatati tõesti politseile, et Tartu vallas Võibla külas lõi tundmatu mees 16-aastast poissi ja põhjustas sellega füüsilist valu. Kannatanu vigastused fikseeriti traumapunktis ja tänaseks on alustatud kriminaalmenetlusega.

Tartu politseijaoskonna ennetus- ja menetlusteenistuse vanem Anita Peiponeni sõnul tuleks pimeda aja saabudes vältida vähevalgustatud ja vähekäidavaid tänavaid. Enesekaitsevahenditest on lubatud pipragaasi kaasaskandmine, kuid sel juhul peaks seda kindlasti oskama ka kasutada. Oskuslikul kasutamisel on see ründe korral aga heaks abivahendiks.

"Kui aga inimest juba on rünnatud, siis tuleks sellest kiiresti hädaabinumbril teada anda – vaid nii saavad lähimad patrullid kohe reageerida ning ründaja(d) kiiresti tabada. Edastada tuleks kindlasti ka rünnanud isiku(te) võimalikult täpne kirjeldus ning liikumissuund. Väiksemates piirkondades, kus õhtusel ajal tihedat liikumist ei ole ning otsinguala on niisamuti väiksem, kasvavad märgatavalt politsei võimalused kurjategija kuumadelt jälgedelt tabada," sõnas Peiponen Delfile.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri nõunik Urmas Glase sõnas Delfile, et ründaja ei ole veel välja selgitatud, politsei tegeleb isiku otsingutega. Politsei ootab sündmuse võimalikelt pealtnägijatelt vihjeid, mis võiksid viia kurjategija tabamiseni.