"Aastaid tagasi oli mul sarnane olukord. Suvalisest mööduvast autost kargas välja kolm tonti, peksid mu vaeseomaks ja võtsid vähegi väärtuslikuma kraami ära. Plaanisid veel nuga ka anda, aga miskipärast mõtlesid ümber. Suutsin ise lähedalasuvasse majja komberdada ja politseisse helistada. Vastuseks sain, et kuna kurjategijad juba lahkusid sündmuskohalt, siis tulgu ma hiljem politseisse avaldust kirjutama. Arvestades, et mind peksti enamjaolt jalgadega näkku ja pähe, oli lausa ime, et suutsin juba paar päeva hiljem end härrade politseinike kabinetti lohistada ja selle avalduse kirjutada," meenutab teine.

"2014. aasta suvel noris kari vene pätte Tallinna kesklinnas tüli. Tulime sõbraga mööda Viru tänavat ja sattusime sellele peale. Mina sain ühe päti kätte, sõber sai kahjuks vastu hambaid ja kukkus. Hoidsin ühte kinni ja palusin möödakäijatel politsei kutsuda. Inimesed vahtisid mind kui võõrkeha ja paar möödujat veel pilkas, et ei mina viitsi pärast politseisse tunnistusi andma minna. Pärast tuli üks vene taksojuht ja aitas. Eestlane on arg. Politseid aga ei tulnudki. Ligi tund aega ootasime. Pätt läks oma teed, aga vanem meesterahvas, keda pätid kimbutasid, oli šokis, et abi ei kusagilt. Meenub ka olukord, kus sealsamas pidas üks poeomanik varga kinni ja ootas politseid kolm ja pool tundi," räägib kolmas.

"Selle loo taustal meenub alles äsja aset leidnud seik, kus kõndisime kahe välismaalasest sõbraga mööda õhtust Tallinnat ja jäime ette mingisugustele nolkidele, kes tahtsid alustada konflikti selle põhjal, et me rääkisime inglise keeles. Õnneks jõudis politsei kohale, enne kui kakluseks läks," teatab neljas.