Retsepti autor saab auhinnaks 10 kg toitu Maahärra tootevalikust.

Delfi Rahva hääle lugejate lemmikuks sai koorene forellisupp Maahärra moodi, mis võitis 29,5% lugejate südame. Rahva lemmik saab auhinnaks kokanduskursuse koos viie sõbraga restoranis Köök.

Samuti valis loosiratas välja kaks õnnelikku võitjat. Fortuuna naeratas seekord retseptidele Maahärra frikadellisupp ja juurvilja-püreesupp sinihallitusjuustuga. Retseptide autorid saavad auhinnaks kasti jäätist.

Võitjatega on ühendust võetud. Suur tänu kõikidele osalejatele ja hääletajatele.

Žürii lemmik: Aasiapärane rameni supp Eesti moodi

2 sibulat
kolmveerand pakki maahärra rohelisi ube
250g kanafileed
40g tšillit
0,4l soja
1,5 kanapuljongi kuubikut
dash’i pulber
valge pipar
veerand norilehte
4spl chili sauce’i
1spl suhkurt
muna

Prae väheses rasvas praepannil kanafilee tükid ja sibulad klaasjaks. Lase potis vesi keema. Lisa keevasse vette 1,5 kanapuljongi kuubikut, rohelised külmutatud oad, haki sisse tšilli. Nüüd lisa kanafilee tükid ja sibul, maitsesta suppi edasi soja kastme, chili sauce’i , valge pipra, suhkru ning dash’i pulbriga. Dash’i pulber annab supile mõnusa suitsuse meki. Kui supp on valmis, siis kõige viimasena nirista supi sisse toores muna. Tekivad mõnusad munakirmed. Enne supi serveerimist olen keetnud juurde ka niisama muna, selle neljaks lahti lõiganud ja supi juurde kaussi serveerinud. Kõige viimase lihvi annavad aga norilehest välja lõigatud liblikad.

Rahva lemmik: Koorene forellisupp Maahärra moodi

Vett 3- 4 L
Sibulat 23-30 gr
Küüslauk 2 küünt
Kohvikoor või vahukoor 200 ml (vastavalt einestaja soovile, mida rasvasem seda ka rammusam, ise kasutasin kohvikoort)
Maahärra kartuli- köögiviljasegu 1,5 pakki.
Forell 200-300 gr, jälle vastavalt einestaja soovile.
parmesani juust, sool, pipar ja maitseroheline.

Lõigata forelli filee väikesteks ribadeks (1-3cm x 0,3-0,5mm). Keevasse vette lisada köögiviljad ja kala. Kuumutada keemiseni, lasta õrnal tulel keeda 15-25 minutit, olenevalt pliidi võimsusest. Lisada koor, kuumutada veel 5 minutit. Maitsestada soola ja pipraga (võib olla ka sidrunipipar). Serveerida parmesani juustu ja maitserohelisega.