See on vanus, kus oleks paras aeg saada ülevaade oma tervisenäitajaist. Terviseaudit annab inimesele tema tervisest põhjaliku ülevaate, siis saab teada, kas kogu organism töötab laitmatult või vajab miski juba kõpitsemist või tuleks aegsasti oma elustiili või toitumist muuta.

Siis tuleks pöörduda perearsti poole, kui tervis hakkab jukerdama, mis on tingitud enamasti ülekaalust. Perearst suunab patsiendi põhjalikumatele analüüsidele, uuringutele siis, kui tervis juba siit-sealt logiseb, tasuline terviseaudit annab aga võimaluse saada selge pildi, kas seni truult teeninud ülekaalus keha suudab jätkata samas vaimus.

Peale uuringute ja analüüside täidetakse terviseauditi käigus ka põhjalik test. Kõigi tulemuste kokkuvõttes saab arst üsna hea ülevaate inimese füüsilisest ja psüühilisest seisundist ja eluviisist.

Põhjalikku terviseuuringut soovitatakse ka neile, kes pole seni olnud kuigi sportlikud, aga kes tahaksid aina paisuva õllekõhukese tõttu, lihaste kasvamise eesmärgil või lihtsalt enesetunde eesmärgil hakata trenni tegema. Ma ise olen terviseauditi lävinud ja võin öelda, et ma olen üsna mõnedki kilod alla saanud,tänu elustiili ja toitumise muutmisele.