“Meile näidati pilte päris abordijäänustest ja klassis lasti ringi käima elusuuruses kujukesed kahe- ja kolmenädalastest loodetest, näitamaks, et need on juba päris lapsed. Poistele räägiti kondoomidest hoidumisest, et leia tüdruk, kellega tahad olla terve elu koos ja tahad hakata lapsi tegema, mitte ära ela nii, et sul oleks kondoome vaja.” Nii kirjeldas vanalinna hariduskolleegiumi (VHK) koolitundi anonüümseks jääda soovinud 11. klassi õpilane, kirjutas Päevaleht.

Lugeja arvab:

Õpetaja, kes klassi ees halvustab kondoomide kasutamist ja soovitab teismelistel noormeestel kondoomidest hoiduda, on täiesti vastutustundetu ja mina oma lapsi enam tema tundidesse ei lubaks. Kristlik maailmavaade või mitte — tänapäeval, kus lapsed seksivad juba 11aastaselt ning 14aastaste sünnitajate arv tõuseb, rääkimata massiliselt levivatest suguhaigustest, ei tohiks mitte ükski täiskasvanud inimene noortele öelda, et kondoomide kasutamises on midagi halba või et see ei ole normaalne.

Lastele tuleb maast madalast pähe kinni taguda, et ainumõeldav viis seksida on ainult kondoomiga ja mitte mingil juhul mitte kunagi ilma. Kui seda räägivad neile kõik õpetajad, lapsevanemad, sõbrad ja meedia, harjub noortele see teadmine sisse, see tundub neile normaalne ja harjumuspärane ning jäävad ära või vähemalt vähenevad mured teismeliste raseduste ja haigustega. Õpetaja on autoriteet ka teismelistele ning kui ta suudab rääkida pubekatele huvitaval teemal ja teha seda arusaadavas keeles ning tänapäevaselt, suudab ta mõjutada maailmavaadet ja arusaamu elust ja asjadest. 

Kuid see on kindel, et 14aastastele puberteetidele ei mõju seksuaalõpetuse tunnis õpetaja poolt peetud moraaliloeng “ainsa ja õige ootamisest” ning soovitus “mitte seksida enne kui lapsi tahad”. 14aastased poisid veedavad suurema osa oma vabast ajast internetist pornot vaadates ja masturbeerides, nende sugutung tõuseb iga aastaga. Arvata, et ajal, kui seksi on näha absoluutselt igal sammul, k.a saiareklaamides ja tänavaplakatitel, istuvad poisid, käed süles, raamatute taga ning ootavad oma ainsat ja õiget, on ikka nii uskumatu rumalus, et mul ei jätku enam sõnu!

Lapsed seksivad, see on fakt. Seda ei saa kristliku maailmavaate, moraaliloengute või koduaresti jätmistega ära hoida. Ainus, mida täiskasvanud saavad teha, on õpetada neile turvalist seksuaalkäitumist ja rõhutada igas tunnis ja igal sammul, et kui sa tahad seksida, siis ainult kondoomiga, sest kondoomi kasutamine päästab rasedusest ja enamikest haigustest.