"Seoses saabuva jaanipäevaga tuletame meelde mõned ohutusnõuded, et pühad mööduksid mõnusalt ja ilma vahejuhtumiteta. Kodus põhjustab sageli tulekahju õues grillimine või lõkke tegemine," kirjutab Koeru Päästekomando oma Facebooki lehel.

Ohutuks grillimiseks tuletab Päästekomando meelde, et ka rõdu ja terass on hoone osa, seega seal ei tohi grillida. Grill tuleks paigutada hoonest eemale tasasele pinnale. Kui kasutad tule tegemiseks puid, siis pane grill hoonest vähemalt viie meetri kaugusel. Söega grill tuleks hoida hoonest vähemalt kahe meetri kaugusel.

Ohutuks lõkke tegemiseks soovitas Päästekomando teha lõket mittesüttival pinnal ja lisas, et lõket ei tohi mitte mingil juhul jätta järelvalveta ja käepärast tuleks hoida ämber veega või tulekustuti. Alla ühe meetrine lõke peaks paiknema vähemalt kaheksa meetri kaugusel hoonetest ja üle ühe meetrine lõke tuleks teha vähemalt viieteist meetri kaugusel hoonetest. Samuti ei tohi lõket teha tuulise ilmaga. Veel tuleb meeles pidada, et kulu põletamine on keelatud.