Jah, muidugi on mõnus istuda soojas toas, vaadata televiisorit või lugeda ajalehte, aga ka värskes õhus viibimine on eluliselt vajalik. Tänapäeval on paljudel lastel suhteliselt tihti mingi pisik või gripp kallal. Aga millest on see tingitud? Just sellest, et lapsed ei suvatsegi uksest välja minna ja seal näiteks natukene jalutada.

Suvel käime me kõik väljas, aga nii kui jõuab sügis kätte ja vihmased päevad on igapäevane nähtus, tubastume me justkui nagu talveunne. Jah, on arusaadav, et läheb külmemaks ja enam ei paista päike ning lilled ei õitse. Sellegipoolest peaks siiski väljas peab käima ja värsket õhku hingama. See hoiab meid tervena ja tugevana!

Me pole nii vastuvõtlikud haigustele ja pisikutele ja tunneme end paremini kui eales varem. Proovige ise! Ärge istuge päevad läbi toas vaid nautige seda, mida loodus teile annab! Isegi tuisuste ilmadega tuleks kas või pool tundi näiteks suusatada. See teeb ka kohe tuju paremaks ja kõik ebameeldiv jääb tahaplaanile.

Te olete õnnelik, et saate viibida vabas looduses ja hingata värsket õhku, mitte tunda end piiratult nelja seinaga. Vähemalt pool tundi võiks iga inimene viibida iga päev väljas. Te märkate erinevust kohe!

Samuti tuleks innustada ka oma lapsi enam väljas viibima, et neid kas või korraks arvuti ja televiisori eest eemale loodusesse saada.