Hiigelhüpe tuli korraldustoimkonna ütlusel stardiprotokolli aprillis. "On loomulik, et lume sulades hakkavad inimesed enam mõtlema jooksule ja jooksmisele," kommenteeris Ööjooksu korraldusmeeskonna juht Marko Torm.

Torm selgitas, et osalejate arv ei ole korraldusmeeskonna jaoks eesmärk omaette, pigem suunatakse tegevus aktiivselt võistluskvaliteedi tõstmisesse. Suurim rõõm korraldaja jaoks on osalejate säravad silmad finišijoonel.“Eks usaldus sündmuse vastu kasvab ja on nähtud, et Rakveres tehakse asju südame ja kirega,“ rääkis ta. „Siinkohal on paslik tänada kõiki toetajaid ja abilisi, sest ilma nendeta Eesti Ööjooksu ei oleks,“ sõnas Torm.

TV 3 telesarja „Kaalul on rohkem kui elu“ kümne kuuga kaalust rohkem kui kolmandiku maha võtnud Rudolf Jeeser soovib Ööjooksul joosta poolmaratoni kahe tunniga. „Ma olen näinud seda Ööjooksu sündi ja organiseerimist ning soovin sellega tunnustada kõiki korraldajaid. Ööjooks on lahe ja teistmoodi,“ rääkis Tarvalinnas paar aastat tagasi Kaitseliidu Viru malevat juhtinud kapten Rudolf Jeeser. Oma esimese poolmaratoni jookseb Jeeser küll 25. mail Tartus, ent ajalise eesmärgi on ta endale seadnud just Ööjooksul. „Distants nii hea, et prooviks kahe tunniga ära joosta,“ sõnas Jeeser, ent rõhutas, et ööjooksule on asja ka neil, kes igapäevaselt ei spordi.

Kolmas Eesti Ööjooks stardib 7. juunil Rakvere keskväljakult. Viimane registreerimisvoor kestab mai lõpuni. Ajavahemikul 01.06.2013-07.06.2013, s.h. võistluspäeval põhidistantsidele (5; 10 ja 21,1 km) registreerumist ei toimu.