Kõigil kindlasti ei ole internetiportaalides või suhtlusvõrgustikes kasutajakontot ning ilma selleta saab oma elu ka väga hästi elatud, kuid tänapäeval on enamus teenuseid kolinud internetti. Nii on mugavam asju ajada ning paberimajandust vähem. Üheks selliseks oluliseks teenuseks on näiteks arsti juurde aja kinni panemine.

Kuid ka riigikogu saab läbi interneti valida ega pea selleks minema valimiskasti juurde, vaid kodus saab paari klikiga hääl antud. Võrreldes näiteks lääneriikidega, on Eestis interneti kättesaadavus kordades lihtsam. Samuti on interneti hinna ja teenuse suhe palju parem.

Tänu Eesti suurele internetiseeritusele, otsustas suhtlusportaal Orkut valida eestlased 2008. aastal enda katsejänesteks. See tähendas, et vaatamata näiteks Orkuti suurele menule Brasiilias, otsustas Google’ile kuuluv suhtlusportaal eelistada just eestlasi oma portaali arendamisel. Eestist pärit kasutajad said arendamisjärgus Orkutis ainukesena lisada oma lehekülgedele muusikat, mängida mänge ja postitada postitusi ajaveebi. Sel ajal oli Orkutil 120 miljonit kasutajat, tänaseks on Orkuti menu teiste suhtlusvõrgustike kõrval paraku hääbunud.

Tean mitmeid vanaemasid, kes suhtlevad oma lastelastega läbi Facebooki ja Skype’i. See näitab, et internet pole ainult veebilehtede lehitsemine, vaid see ühendab inimesi. Lisaks on ju ka kõikidel ajalehtedel oma onlain-internetilehekülg ning inimesed saavad igapäevaseid uudiseid kiiremini internetist luged. Pealegi, trükiajakirjandusele ennustatakse tulevikuks suurt kriisi ning ajalehed oma tänasel kujul võivad üldsegi ära kaduda.  

Mujal maailmas pole internet ehk nii tähtis, kuid Eestis on see just tänu teenuste kättesaadavusele ja mugavusele muutunud asendamatuks. Ja mis puutub suhtlusvõrgustikesse, siis need on andnud suure eelise, et inimesed üle kogu maailma saavad üksteisega suhelda.