Häälestage end edu lainele. Kui lähete kõnet pidama mõttega, et kõik läheb nagunii halvasti ja kellelegi mu esinemine ei meeldi, siis üldjuhul see nii ka läheb. Miks peaks kellelegi teie jutt meeldima, kui see ei meeldi isegi teile?

Haarake kinni kõigist harjutamisvõimalustest. Keegi pole sündinud kõnepidajaks ja kõigil tekib hirm, kui peavad sadade inimeste ees esinema, aga harjutamine teeb meistriks.

Valmistage kõik esinemised korralikult ette. Tutvuge teemaga põhjalikult, sest oleks väga piinlik kui keegi kuulajatest valdaks seda teemat põhjalikumalt kui teie ja küsiks teie käest küsimuse, millele te vastata ei osakaks.

Ärge kunagi kõnet sõna-sõnalt pähe õppige. See moodus võib tunduda võib-olla turvaline, kui harjutate seda sada korda, aga esinemise ajal võib esinemishirm kõik õpitu peast ära pühkida.

Kõne teemast peate ka ise olema vaimustuses. Kui teie ei suhtu kõneldavasse teemasse kirglikult, siis on vähetõenäoline, et te suudate kedagi oma kõnega vaimustada.

Kasutage oma kõnes hulgaliselt illustratsioone ja näiteid. Suurepäraselt sobivad teie juttu illustreerima juhtumid teie minevikust.

Olge konkreetne – täitke oma kõne detailidega. Teadmaks, et lisate oma juttu piisavalt detaile kasutage 5-M valemit, mida kasutab iga reporter. Vastake küsimustele Millal? Mis paigas? Mis nimi? Mis toimus? Ja Miks?