Kas saan usaldada, et telefon ise kella õigeks sätib? Paraku ma nii usaldav ma pole... Pealegi on mul esimest korda minu kellakeeramiste ajaloos nutitelefon ja varasemat kogemust mul säärastega pole. Võtsin niisiis maha automaatsed uuendused ja keerasin ise telefoni kella edasi. Nupukas, eks ole?

Hommikul kell pool kaheksa olin voodist väljas, et kaheksaks tööle minna. Seepeale samuti ärganud elukaaslane vaatas oma telefoni ja uuris, kas ma pean seitsmeks tööle minema. Ma olin parasjagu ärritunud, nagu hommikul mõnikord juhtub, ja teatasin enda meelest teraselt, et täna keerati kella.

Tema, muide, püüdis mind õhtul veenda, et nutitelefon saab võrgust kogu vajaliku info kindlasti kätte ja ise susserdama hakata pole vaja. Aga mina käitusin enda meelest kohutavalt loogiliselt ja ettenägelikult ja ei saanud üldse aru, kuidas ta nii veendunud saab olla, et telefon õige aja taipab ette keerata.

Niisiis. Kell pool kaheksa ärganuna läksin kööki, kus on harilik patarei najal tiksuv seinakell. See tark masin teatas, et... kell on pool kuus. Halleluuja! Ühesõnaga, mina olin küll kella õhtul edasi keeranud, aga iseteadlik telefon oli öösel, ilmselt kell kolm, oma targa peaga kella veel kord tunni jagu edasi keeranud!

Läksin elukaaslase juurde ja teatasin alandlikult, et tal on õigus ja kell on tõesti vähem, kui ma arvanud olin. Piinlik lugu. Aga ma ei saa aru - võtsin ju automaatsed uuendused maha. Miks ta siis ikkagi kella edasi keeras ja miks ta, kui ta juba nõnda tegi, ei võinud aru saada, et kella juba on keeratud?

Palju õnne mulle poole kuuest ärkamise puhul. Nii tüütu ja unevaegust tekitav pole varem ükski kellakeeramine olnud. Palju ma teie meelest voodisse tagasi roninuna magada sain? Ma ei hakka vastama. Oeh. Kes oskab selgitada, miks mu muidu nõnda tubli telefon siukse kiusliku triki tegi?