See oli jaanipäev. Meil olid kõik kassad lahti, järjekorrad loomulikult meeletult pikad ja korvid ikka pilgeni asju täis. Eks endal oli ka pinge peal, higimullid otsa ees, oli vaja ju kiiresti teha, et kõik saaksid kiiresti kauba kätte ja jaanipäeva tähistama.

Siis ilmus mulle järjekorda üks pahur naine. Kohe oli juba ette näha, et ta oli närviline ja siis järsku tuli sealt selline õiendus: "Mida te siin uimerdate, kas tõesti kiiremini ei saa teha, mul laps autos magab?" Mul jäi suu lahti? Ma ei osanud midagi vastata. Vaatasin talle mingi aja otsa ja tal jätkus õigust ülegi. Olin tol hetkel ikka väga lähedal sellele, et midagi vastata, aga jäin ikka viisakaks. Püüan alati sedaviisi probleeme lahendada, see on sageli parim vastus sellistele ülbetele klientidele.

See käitumine aga läks väga hinge. Olen aastaid klienditeenindaja olnud ja mul on ikka väga paks nahk kasvanud, aga igal jaanipäeval tööl olles tuleb see seik meelde. See oli kohe eriti valus, kui rabad nii, et nahk märg ja siis saad veel sellise kommentaari otsa.Nutuklomp oli kurgus, sest tean, et ma pole aeglane ja algaja, vaid annan alati 100%, et kiiresti ja meeldivalt kliente teenindada.

Kui rääkida, kas keegi minu kaitseks ka välja astunud on, siis seda on ikka ette juhtunud. Korra juhtus see siis, kui küsisin ühelt kahtlaselt noore näoga teismeliselt dokumenti, mille peale hakkas sealt loomulikult tulema ikka igasugust "head ja paremat". Mina püüdsin rahulikult vastata, et teile pole ju vanust otsa ette kirjutatud, et palun näidake või tooge oma dokument ja kui kõik korras, siis loomulikult ma müün teile. Selle vaidluse peale astus üks härrasmees minu kaitseks välja ja juhatas noore kenasti poest välja. Seega on ikka ette tulnud, et ka häid inimesi on, kes klienditeenindaja tööst lugu peavad.

Tere ja aitähiga on nii, et seda ikka kohtab rohkem kui vastupidist varianti. Võib-olla nooremad klienditeenindajad jah võtavad seda rohkem hinge, aga no kui klient ikka räägib telefoniga ja sina oled tühi koht, siis naeratan ikka ja ütlen nägemist. Eks need aastat ja kogemused kasvatavad ka paksema naha.