Vastus on eitav. Suurt Hiina Müüri pole võimalik palja silmaga kosmosest näha, seda on kinnitanud erinevad astronaudid - nende hulgas ka esimene Hiina oma astronaut Yang Liwei, kes üritas pildistada ala, kus Suur Hiina Müür asuma peaks ning kuigi NASA teadlased, kes ülesvõtet hiljem uurisid, suudaksid tuvastada tõenäoliselt müüri teatud osade asukoha, siis avakosmosest palja silmaga nende ülesleidmine on (peaaegu) võimatu. Võimalik pidi see olema vaid parimate ilmastikutingimustega ning siis, kui konkreetselt otsitaks just neid osasid. Selline tulemus on ka mõistetav, sest oma kõige laiemas osas on müür 9,1 meetri laiune, mis kõnealuses mõõdustikus on mikroskoopiline suurus.

Müüri kosmosest nähtavuse müüt läheb aga veelgi kaugemale, pakkudes üsna julgesti, et seda olevat näha ka Kuult! Tegelikkus on loomulikult teistsugune. See müüt olevat seotud  Hiina keisri Qin Shi Huang'iga, kes oma unenäos reisinud Kuule ning näinud sealt Suurt Müüri - seega oli see tema jaoks märk vast-ühendatud Hiina rahvaste võimsusest, mitte reaalsus. Samas püsis see müüt kuni ajani, mil inimesed kosmosesse jõudsid ning neil oli võimalus väited järele kontrollida. Apollo astronaudid kinnitasid, et Suurt Hiina Müüri ei ole võimalik Kuult näha - tundub tobe, aga kinnitus tuli müüdi tõele mittevastavuse kohta alles siis.

Inimestelt küsides, saab enamasti kiire vastuse, et rajatist on näha ja see on ainuke inimeste poolt loodud ehitis, mida kosmosest võimalik märgata on. Seega on tegemist rahva seas hästi säilinud müüdiga, mis ei vasta tegelikkuses tõele. Küll aga näiteks on võimalik orbiidil viibivatelt kosmosejaamadelt pildistatud fotodelt näha Egiptuses asuvaid inimese poolt püstitatud ehitisi - Giza püramiide!