Tegelikku tõde teame meie - tavainimesed, eelpoolnimetatud ja soomlased. Ah jaa, need inimesed, kes teevad Toidupanka ja Päästearmeed, ka nemad teavad.

Kõige kohutavam on asi lastega. Näljaste laste vaatamine tekitab enamikus inimeses tundeid, kuid poliitikuid kümned tuhanded vaesuses vaaguvad lapsed ei häiri - ka president ei märkinud aastapäevakõnes lapsi. 65 000 - 45 000 - selline number kordus ometi pidevalt meedias.

Eurotsooni astumisel alustati kokkuhoidu lastest.Võeti ära koolitoetus, mis oli tuhandetele peredele
ülivajalik tugi kooliaasta alustamiseks.

Lastetoetuse määra pole muudetud - praegune summa on häbiväärne, ent selle asemel, et seda summat kiiresti ja kohe tõsta, otsitakse võimalusi pideva toetuse muutmiseks sotsiaalteenistuses käeväristamiseks ja peredele enesealanduseks ning sedagi nämmutatakse kunagi tulevikus ehk siis, kui paljude praeguste laste jaoks on juba hilja.

Vanemad, kes kasvatavad last üksi, jätab riik külmalt toetuseta, mis sest, et pahatihti põgenevad kohustustest just isad ja paljud emad on riik ise määranud äärmuseni väikesepalgaliseks. Tsiviliseeritud riigid maksavad oma lastele ise raha õigel, laste kasvamise ja koolitamise ajal, otsivad põgenenud lapsevanema üles ja panevad ta riigile tagasi maksma.

Emapalga pretsedenditu maksimummäär sööb ära enamiku selle sfääri jaoks määratud rahast  - kõige rikkamad saavad riigi kulul kõige suurema noosi. Puuetega (pidevalt hooldatavad) lapsed on suurel määral rahaliselt oma vanemate kaelas, samuti neile hädavajalike teraapia või ravivõimaluste otsimine. Seda ebaõigluste rida võiks lõputult jätkata.

Ja siis loeme, kuidas poliitikud mahineerivad ja valetavad. Aina kuuleme uutest pistisejuhtumitest,
võimurite rahaahnus näib piiritu. Raha kulutatakse ka valitsuses pööraselt ja arutult, kavandatakse üha pompöössemaid projekte, vabadussambaid ruudus ja kuubis. Meeletute kuludega tohutuid klaashooneid, millesse kavandatav raha võiks aidata võib-olla enamikku praegu nälja piiril vaevlevatest lastest.

ERM, ERR. Ja kõrval laguneb Linnahall, tühjalt seisavad Balti Manufaktuuri ülihuvitavad hooned, Narvas seisab ajalooline Kreenholm. Neisse hooneisse saaks luua originaalse ja põneva lahendusega uue elu, vaevalt see kallimaks läheb kui kavandatavad klaasmonstrumid.

Miks ei saa meie valitsus aru, et inimfond vajab praegu suuremat investeeringut kui megameeletud kummitusehitised, Kas nad kavandavad endale püramiide nagu vaaraod, lugemata kokku sealjuures surnud ohvrite arvu? Lapsed on ju meie tulevase riigi sisu!

Missugused inimesed kasvavad ülima vaesuse ja lootusetusega ümbritsetud lastest?
Neist, kes ei saa süüa, neist, kes ei saa nädalate kaupa külmades tubades pesta või kes ei saa kunagi  huvikooli, et arendada oma vaimseid võimeid?

Lapsi (terveid ja haigeid), õpilasi, kutse- ja üliõpilasi tuleb toetada just täna ja just praegu. Lapsed ja noored peavad saama ühesuguse materiaalse stardivõimaluse elukutse õppimiseks. Teatud juhtudel on rohkem kasu sihtotstarbelistest toetustest. Teatud kohtades on otstarbekam avada lastele tasuta toitlustamisasutusi (eriti suvel ja koolivaheaegadel). Teatud juhtudel on vaja tasuda laste kooli, ravi- või trennikulusid jne. See tähendab uut taset ja inimlikku tasustamist ka sotsiaaltöös.

Lastetoetus peab loomulikult jõudma meie hindadega samasse klassi, osadele lapsevanematele aga ei pruugiks seda kätte anda - jälle oleks sotsiaaltöötajate ülesanne leida õiged võimalused lastetoetuste kasutamiseks.

Rikkad võiksid muidugi sellest ise viisakalt loobuda, Ansip on omal ajal korduvalt maininud, et temal lastetoetust vaja ei olnud, ta unustas mainimata oma riigilt saadava palga, lisatasud ja kuluhüvitised.

Nagu teistel inimestel poleks kuluhüvitist vaja - kui näiteks töökohale sõitmiseks on ainus võimalus auto ja sõit neelab täpselt poole palgast.

Sotsiaalselt on suur osa Eestist praegu laostunud - väike grupp hästielavaid ja natuke suurem toimetulevaid inimesi ei  vabanda seda tohutut armeed vaesuses ja puuduses lootuse kaotanuid. Ei vabanda genotsiidi, mille saadab korda valitsuse mahitatud alkoholipoliitika ja genotsiidi, mis pagendab üha enam eestlasi nende põliselt kodumaalt.

Paljud vanemad jääksid kodumaale kui riik aitaks hoolitseda nende laste eest inimlikul tsiviliseeritud moel nagu naaberriikides seda tehakse. Valitsuse uhke laamendmine Eestis käib praeguste laste arvelt. Raha, mis peaks minema lastetoetusteks, raisatakse Eesti näilise fasaadi veelgi uhkemaks ehitamiseks,  valitsusturismiks, eurosaadikute poputamiseks (ja me ei ole kuulnud, et nad selle raha eest meie laste olukorda eurotasemel oleksid üles tõstnud ja lahendusi otsinud!) ja arutuks sõjaettevalmistuseks.

Erakonnad - andke oma riigi poolt teile nii lahkesti kingitud röögatu raha lastele, ärge kleepige seda plakatitele, see oleks teie parim platvorm!

Valitsus ei võta välislaenu ja elab uhkelt oma siseressursside arvelt. Valitsus elab praeguste laste arvelt ja teeb seda juba aastaid küüniliselt ning mõnuga.