Kui need nüüd on need samad inimesed, siis - kui palju õigupoolest hoolivad privaatsusest need kaaskodanikud, kes tulevad avalike ujulate duširuumidesse spetsiaalselt läbi viima selliseid iluprotseduure nagu kehakarvade epileerimine ja depileerimine? Need ei ole sugugi haruldased juhused, need on koguni igapäevased. Need inimesed rikuvad ise omaenda privaatsust ja lisaks veel ka teiste inimeste oma.

Ja kui palju hoolivad privaatsusest need, kes ka suhteliselt avalikes kohtades nagu näiteks kontor, st töö juures, oma küüsi lakivad, viilivad ja mukivad? Needki tegevused peaks kuuluma just inimese privaatsfääri, koju, isiklikule pinnale. Ometi tehakse neid jultunult kolleegide ja klientide silma ja nina all. Vähe sellest, mõnedki selle artikli lugejad panevad pahaks, et ebameeldiva kogemuse osaliseks saanu tuleb sellest vastikust kombest internetti kirjutama... Öelge mulle palun, mispoolest on sellest kirjutamine - ilma nimesid ja kohti mainimata - rohkem privaatsuse rikkumine, kui selle teo reaalne tegemine? Kontoris, töökohal toimuv tegevus ei ole enam privaatne tegevus, nii lihtne see asi ongi. Järelikult vist ikka võib sellest niimoodi kirjutada. 

Sama lugu oli Google'i autodega, kes pildistasid ainult ja üksnes sedasama, mida iga möödakäia tänaval näha sai. Ka nende tegevus pälvis palju pahameelt. Aru ma ei saa, miks - tänaval toimuv ongi kõigile inimestele näha, see ei ole enam privaatne ja miks peaks selle kajastamist kuidagi pahaks panema?

Niisamuti ka tänaval asuvate jälgimiskaameratega. Need ei tule teile koju, aknast sisse. Need ei kõnni teil järel. Neid tegelikult ei huvita, kellega te laternate all suudlete ja kas te süütate sigari või sööte taskust küpsiseid. kui te seda aga tänavatel teete, siis võib seda näha ükskõik kes, sest tänav on vaba - tänaval liikumist ei saa te kellelegi keelata. Need kaamerad registreerivad tuimalt just seda, mis toimub avalikematest avalikumates kohtades - tänavail. Inimene, kelle jaoks privaatsuse piirid on selged ja kes ei tegele intiimsete asjadega avalikus kohas, ei peaks ennast tänavakaameratest küll häirida laskma. Häiritud on muidugi ebaausate asjadega tegelejad, nagu vargad, narkomüüjad, salasuhete pidajad ja pedofiilid. On ju olemas suur oht, et nende privaatne elu - ja äritegevus jääb mõnele turvalindile... Aga ega kõigile ei saagi korraga meele järele olla.

Nii et privaatsuse pärast pasundajatele ongi mul ainult üks asi öelda - õppige teie alustuseks ise enda ja teiste inimeste privaatsusest lugu pidama, ärge rikkuge alustuseks ise neid piire ja siis vaadake, kas teil tegelikult teki üldse vajadust oma privaatsuse pärast pabistada.